dinsdag 11 juni 2019

Sellingen na 22 jaar weer terug in derde klasse

Zowel Sellingen als Westerwolde kende een geweldig seizoen in Zondag 4D: achter het ongenaakbare HOC eindigden de ploegen respectievelijk als tweede en derde. Beiden ook stabiele toppers in de competitie en dus bereikten de ploeg absoluut verdiend de nacompetitie. Afgelopen zondag stonden beide ploegen uit de gemeente Westerwolde tegenover elkaar op het veld van ASVB in Blijham. In een zeer spannende wedstrijd stond het na negentig minuten spelen 1-1, maar verlenging trokken de Sellingers met 2-3 aan het langste eind.

“Met Groningse ploegen presteer ik altijd wel goed. Met Onstwedders Boys twee keer gepromoveerd en met Sellingen nu promotie naar de derde klasse. Ben 36 jaar trainer en daarin heb ik volgens mij tien promoties meegemaakt”, zei de Emmer oefenmeester Fokke de Jonge die het na dit seizoen voor gezien houdt. Het mag ook een keer voor de man die de zeventig al is gepasseerd, maar er maar geen genoeg van kon krijgen. Een mooier afscheid was voor hem niet denkbaar. In Sellingen dragen ze hem dan ook zo’n beetje op handen en heel gek is dat niet, want de man leverde prima werk. De eerlijkheid gebiedt het te zeggen. Met eigen jongens naar de derde klasse in het zondagvoetbal is geweldig voor de geel-zwarten. Twee keer eerder speelden ze op dat niveau: namelijk aan het begin van de jaren tachtig en in het seizoen 1997/98. Beide keren sloten de grensdorpbewoners het seizoen als drager van de rode lantaarn af. Of dat komend seizoen wederom zo is is maar afwachten, maar feit is dat ze er na 22 jaar weer staan en dat is niet niks.

Voor Westerwolde zat de derde klasse er ook in. Zeker na de sterke tweede helft van de Vlagtwedders die heel voorzichtig aan de wedstrijd begonnen. Ze kwamen nog op achterstand ook toen Ben Bos na zes minuten de bal op het doel van Henk Hebers loste. Een houdbaar schot verdween achter de ervaren sluitpost en Westerwolde kon aan de bak, maar kwam daar aanvankelijk niet aan toe; Sellingen deelde de lakens uit en kreeg een paar beste kansen. Gescoord werd echter niet en na een dik kwartier kwamen de spelers van Lars van Ravenhorst beter in de wedstrijd. Sellingen zou nog aan de bak moeten, zo leek wel het devies.

Het was ook zo, want in de tweede helft dacht het publiek eerst dat Sellingen het wel geloofde en Westerwolde liet komen, maar de waarheid was dat Westerwolde de betere ploeg was en via rechtsbuiten René van der Laan veel gevaar stichtte. Na de inbreng van Merijn te Velde ging het nóg beter. Anne Vos raakte hem in het strafschopgebied licht aan toen er nog een krap half uur was te spelen. Jeremy Hekman legde vanaf de stip aan, maar zag de strafschop door de goede keepende Marnick Klamer van Sellingen gekeerd. Klamer groeide daarna meer en meer en haalde alles eruit wat hij eruit kon halen. Bijna dan, want het schot van Frank Riks bleef tien minuten voor tijd onhoudbaar. Westerwolde kreeg nog meer kansen en had de wedstrijd kunnen beslissen, maar deed het niet. Knap trouwens, want 22 minuten voor tijd moest Mark Geukes het veld verlaten nadat hij zijn tweede gele kaart van de wedstrijd opliep. Dat overkwam Sellinger Ben Bos twee minuten voor tijd.

Sellingen besliste de wedstrijd in de beslissing en liet zien aanvallend zeer goede spelers in huis te hebben. Tot twee keer toe ging er matig verdedigen van Westerwolde aan vooraf: eerst een kopbal van Bjorn de Roo die in de zevende minuut van de verlening achter Hebers verdween en vier minuten daarna de beslissing door Rik Bos. Aan het eind van de eerste verlenging scoorde Henri Boekelo nog tegen, maar het mocht voor de Vlagtwedders niet meer baten.

Westerwolde heeft nog steeds kans de derde klasse te bereiken. De ploeg moet donderdag a.s. dan op eigen veld met Titan zien af te rekenen en speelt dan de zondag erop in de absolute finale tegen de winaar van TLC-Ruinerwold. De winnaar is komend seizoen derdeklasser.




Westerwolde-Sellingen 2-3 (na verlenging)
Scoreverloop: 6. Ben Bos 0-1, 80. Frank Riks 1-1, 96. De Roo 1-2, 100. Rik Bos 1-3, 105. Boekelo 2-3.

Rode kaart: 68. Geukes (Westerwolde/2x geel), 88. Ben Bos (Sellingen/2x geel).
Toeschouwers: 400.
Scheidsrechter: Stel.

Westerwolde: Hebers; Rudolf Riks, Rik te Velde, Van der West (110. Beens) en Geukes; Boekelo, Kevin van der Laan (90. Jarno van der Laan) en Frank Riks; René van der Laan, Solano (60. Merijn te Velde) en Hekman (70. Peereboom).
Sellingen: Klamer; Vos, Rolf Tammenga, Boerma en Buining (106. Arne Tammenga); Ben Bos, Rick Bos en Haverkamp (80. Koolhof) en De Roo; De Vrieze (90. Louwes) en Prins (78. Drenth).  

Franse vedettes maatje te groot voor de Belgen

Afgelopen woensdagavond begon het EK-kwalificatietoernooi voor landen met spelers jonger dan negentien jaar. In Assen nam Frankrijk het op t...