vrijdag 28 juni 2019

SC Stadspark Zondag ondanks gelijkspel tegen buurman Velocitas 1897 naar finale eigen toernooi

Op papier was het misschien wel Goliath tegen David op het 100%Voetbal Sportmaat SC Stadspark Toernooi in Groningen, want SC Stadspark Zondag speelt drie klassen hoger dan Velocitas 1897. ‘Velo’ komt komend seizoen in de zaterdag vierde klasse uit. Van het klassenverschil was voetballend weliswaar iets te merken, want zondag eersteklasser SC Stadspark was woensdagavond op dat gebied bedrevener dan de buren, maar in de score kwam dat niet tot uitdrukking 2-2.

Door dat resultaat plaatste de eersteklasser zich voor de finale die zaterdagmiddag a.s. wordt gespeeld. De Velocitianen spelen om de zevende en achtste plaats, maar kunnen terugkijken op een prima wedstrijd tegen de zondagploeg van SC Stadspark. De Stadsparkers voetbalden bij vlagen prima, hanteerden een hoger tempo en werden vaak gevaarlijk via de opkomende back, Gerrel Fernand, die op die manier als veredelde rechtsbuiten speelde. Aanvankelijk had de verdediging van Velocitas 1897 de handen vol aan deze speler, maar ook aan de dadendrang van Stefan Lukic. Pas laat in de eerste helft scoorde hij nadat een kopgoal van Fernand even eerder wegens vermeend buitenspel werd afgekeurd. De voorsprong was verdiend, maar de zaterdag vierdeklasser verweerde zich kranig, overleefde vele aanvallen en verdedigde erg compact. Af en toe kwam de ploeg er ook uit, maar echt veel gevaar ontstond niet.

Na rust des te meer, hoewel SC Stadpark Zondag dat had moeten en kunnen voorkomen. Op het moment dat de 2-0 gemaakt kon worden ging het mis; de ploeg liet te veel ruimte aan ‘Velo’ waardoor verdediger Alagie Jabbie scoorde. Nog geen tien minuten later stond het 1-2 door Jochem de Vries. Totaal onnodig, maar wél een feit en de Velocitianen roken mogelijkheden nadat de ‘thuisploeg’ vergat de wedstrijd naar zijn hand te zetten. Een soort van deksel op de neus dus en de winst voor de vierdeklasser in het verschiet, al waren er nog een minuut of twintig te spelen. Drie minuten voor het einde van de wedstrijd werd tóch nog gelijk nadat Alagie Jabbie een overtreding op Martijn Vos maakte. Jabbie kreeg een rode kaart en Michel Boonstra scoorde vanaf de stip.

SC Stadspark Zondag werd zo toch nog de morele winnaar van de dag, want die ploeg speelt komende zaterdag de finale tegen PKC’83. De Velocitianen nemen het op tegen SC Stadspark Zaterdag in de strijd om de zevende plaats.

SC Stadspark Zondag – Velocitas 1897 2-2
Scoreverloop: 40. Lukic 0-1, 52. Jabbie 1-1, 61. De Vries 2-1, 77. Michel Boonstra 2-2 (strafschop).
Rode kaart: 77. Jabbie (Velocitas 1897).
Scheidsrechter: Groenewegen.
Toeschouwers: 100.

Basis SC Stadspark Zondag: Schilstra; Fernand, Van Gestel, Michel Boonstra en Vos; Marcos, Nanlohy en Schieving; Tel, Lukic en Webers.
Basis Velocitas 1897: Spoor; Jabbie, De Vries, Zijlstra, Wubbelts en Nobel; Sims, Wormmeester en Elting; Doumbia en Kamminga.