vrijdag 28 juni 2019

vv Groningen wint wél, maar mist finale 100% Voetbal Sportmaat SC Stadspark Toernooi

Wie het begin van de wedstrijd vv Groningen-SC Stadspark Zaterdag op het 100% Voetbal Sportmaat SC Stadspark Toernooi zag kon niet anders dan tot de conclusie zijn gekomen dat het een kwestie van tegenhouden zou worden voor zaterdag derdeklasser SC Stadspark. Gescoord werd er echter nog niet, maar doelman Gerben Cazemier moest veelvuldig aan de bak om zijn doel proberen schoon te houden. Een kwartier lang lukte het. Nadat zaterdag eersteklasser vv Groningen op een 2-0 voorsprong kwam en later op 4-1 werd het uiteindelijk 4-3.

Daar hoeft SC Stadspark Zaterdag zich absoluut niet voor te schamen. Ze spelen zaterdag dan wel om de voorlaatste plaats tegen Velocitas 1897, maar toonden veerkracht en verdedigden helemaal niet slecht en een kans was eigenlijk ook een goal. De verdediging van vv Groningen had bij vlagen alle moeite met Sjors van de Meeren die zijn jeugdopleiding bij Willem II in Tilburg genoot. IJzersterk en de man die zijn ploeg nog enige hoop gaf nadat Youri Kleve aan het begin van de tweede helft de 4-1 maakte. Van der Meeren werkte keihard, zwoegde, sleurde en zorgde er met de 4-2 voor dat er nog hoop was. Hij moest eerst wél toezien hoe vv Groningen met al zijn rasvoetballers op een verdiende 2-0 voorsprong kwam. De ploeg die dit seizoen onder leiding van de ervaren trainer, Jouke Faber, een gooi moet doen naar een hogere klassering in 1E Zaterdag dan het voorbij seizoen kan echt voetballen en liet af en toe een paar mooie trucs zien. Matar Dieme bijvoorbeeld, een fijne dynamische middenvelder met power en drive en nog een actie in huis ook. Samen met Virgil Muller is hij onderdeel van een prachttandem: Muller bediende hem in de zestiende minuut waarna Dieme de 1-0 maakte. Drie minuten later ging Regilio Holder in de fout en profiteerde Muller door de 2-0 te maken. Kort daarna kwamen de Stadsparkers terug tot 2-1 door Simon Warris. Verdedigend is vv Groningen iets minder en daar liggen voor tegenstanders ook mogelijkheden. Het devies is hen niet te laten voetballen. Dat bleek gisteren ook wel weer. En anders maar ‘kort dekken’. SC Stadspark Zaterdag deed dat, maar moest toezien hoe Virgil Muller vlak voor de rust de 3-1 maakte.

Vrij vlot in de tweede helft leek de winst dus veilig voor ‘vvG’, maar niets bleek minder waar. Na de treffer van Youri Kleve scoorde Van der Meeren de 4-2 en na een fase waarin de eersteklasser al lang en breed afstand had moeten nemen scoorden de ‘gasten’ tegen door invaller Arne Wilpshaar. Daarna werd het nog even onnodig spannend: SC Stadpark Zaterdag had zowaar nog de 4-4 kunnen maken, want Peter Torenbosch was wel erg dicht bij succes. Het bleef echter bij 4-3.

Door dit resultaat mist vv Groningen de finale. PKC’83 won met 5-1 van Roden en vv Groningen had met een verschil van minimaal vier goals van SC Stadspark Zaterdag moeten winnen om de finale te halen. Dat lukt niet al was de ploeg goed op weg. Zaterdag speelt de club om de derde plaats tegen de studenten van The Knickerbockers.

vv Groningen-SC Stadspark Zaterdag 4-3 
Scoreverloop: 16. Dieme 1-0, 19. Muller 2-0, 23. Warris 2-1, 38. Muller 3-1, 47. Kleve 4-1, 50. Van der Meeren 4-2, 65. Wilpshaar 4-3.
Scheidsrechter: Wiersema.
Toeschouwers: 100.

Basis vv Groningen: De Haan; Harms, Kali, Supriatna en Kalswe; Dieme, Selasa en Kalsbeek; Yettefti, Muller en Bakker.
Basis SC Stadspark Zaterdag: Cazemier; Van Dinten, Schuurman, Holder en Jorna; Warris, Hill, Gerard Hut en Kruizinga; Torenbosch en Van der Meeren.

Franse vedettes maatje te groot voor de Belgen

Afgelopen woensdagavond begon het EK-kwalificatietoernooi voor landen met spelers jonger dan negentien jaar. In Assen nam Frankrijk het op t...