zondag 16 juni 2019

TLC promoveert naar derde klasse, Westerwolde heeft nog één kans die stap te maken

Zondag vierdeklassers hebben tegenwoordig volop kans de derde klasse via de nacompetitie te halen. Zowel Westerwolde als TLC speelden een prima seizoen in hun vierde klasse en eindigden daarin respectievelijk als derde en tweede. Vorige week zondag verloren beide ploegen zodat ze afgelopen donderdag wederom aan de bak mochten: TLC versloeg Ruinerwold en de Vlagtwedders maakten korte metten met Titan en speelden vanmiddag in een onderling duel op het veld van ZNC in Zuidbroek om een plek in de derde klasse. Na een enerverende wedstrijd trokken de Leeksters aan het langste eind: 4-3.

Na een helft voetballen zag het er niet naar uit dat Westerwolde er nog iets van kon maken, maar wie de Vlagtwedder formatie een beetje kent weer waartoe de ploeg in staat is. Titan werd drie dagen geleden na een 3-0 voorsprong alsnog verslagen en ook tegen Sellingen, vorige week zondag, was Westerwolde na rust sterk. Het was tegen TLC ook zo, maar net als tegen Sellingen ging het tóch mis.

Na een helft spelen was TLC veruit de betere ploeg: een 2-0 voorsprong door twee wonderschone afstandsschoten van topscorer Rutger van der Veen lieten Westerwolde-goalie Henk Hebers kansloos. De voorsprong van de Leeksters had overigens nog wel iets ruimer kunnen zijn, want de betere kansen waren voor de fusieclub. Westerwolde kwam er mondjesmaat aan te pas. Het meeste gevaar kwam nog van René van der Laan, maar echt grote kansen kregen de Vlagtwedders niet.

Dat ging in de tweede helft anders. Opvallend genoeg ging het beter toen twee sterkhouders, Jeremy Hekman en Merijn te Velde de ploeg verlieten. Na een uur spelen vloerde Sale Rozema Frank Riks van Westerwolde. Rik te Velde legde aan en schoot de strafschop binnen en zo werd het weer een wedstrijd. Zes minuten later stond het zelfs gelijk door een knappe goal van René van der Laan die de bal aan de linkerkant knap onderschepte en de jonge TLC-doelman Tom Degen het nakijken gaf. Westerwolde was duidelijk op dreef en speelde al herboren en leek echt patent op een goede tweede helft te hebben. Een kwartier voor tijd werd het beloond met de voorsprong: Joan Solano was de maker en was net als zijn ploeggenoten door het dolle heen.

Vier minuten na de 3-2 volgde ineens een strafschop aan de andere kant. Van der Veen nam hem, maar Henk Hebers stopte de bal erg goed en alles lukte op dat moment voor de Vlagtwedders. Daarna ging alles mis: matig verdedigen, te graag willen en dus twee goals tegen. Eerst was het Delano Dussel en twee minuten voor tijd invaller Stefan van Leeuwen. Nu was heel TLC blij, want promotie was nu wel erg dichtbij. Een paar minuten later lukte het en werd het gevierd. Westerwolde heeft komende woensdag nog één kans. Op het veld van TLC is SC Bolsward dan tegenstander.

Westerwolde-TLC 3-4
Scoreverloop: 27. Van der Veen 0-1, 29. Van der Veen 0-2, 60. Rik te Velde 1-2 (strafschop), 66. René van der Laan 2-2, 75. Solano 3-2, 79. Dussel 3-3, 88. Van Leeuwen 3-4.
Scheidsrechter: Zeeman.
Toeschouwers: 400.

Westerwolde: Hebers; Rudolf Riks, Rik te Velde, Boekelo en Geukes; Peereboom, Merijn te Velde (58. Jarno van der Laan) en Frank Riks; René van der Laan, Hekman (55. Postma) en Solano.
TLC: Degen; Samoesdi, Rozema (55. Van Leeuwen), De Bruin en Topper; Renkema, Van der Veen en Tjoelker; Farhaan, Dussel en Driessen.