woensdag 12 juni 2019

VEV’67 nog één horde van terugkeer in eerste klasse zaterdagvoetbal verwijderd

Dinsdagavond jl. speelde zaterdag tweedeklasser VEV’67 de uitwedstrijd tegen DESZ uit Zwartsluis. De thuisploeg is competitiegenoot van de Leeksters en eindigde als tweede, een plek hoger dan VEV’67 dat afgelopen zaterdag nog de finale om de Noordelijke Districtsbeker speelde en die dik van Flevo Boys verloor. Kennelijk hadden de geelhemden het in die wedstrijd met name na rust kalm aan gedaan en is promotie naar de eerste klasse het meest belangrijk, want in Zwartsluis was het louter VEV’67 dat de toon aangaf en na verlenging met 2-1 won.

Na afloop waren ze natuurlijk blij, de spelers van trainer Johan Pitstra, maar deden ze zichzelf veel te kort door pas in de verlenging de wedstrijd naar zich toe te trekken. Eenrichtingsverkeer was het dan wel niet, het was wel een gele stormdrang richting het doel van de Overijsselers die duidelijk niet waren opgewassen tegen de Groningers die dit seizoen wel erg veel wedstrijden speelden. Conditie hebben ze des te meer, zo bleek ook in Zwartsluis. Twee uur lang volle bak en maar jagen. Veel te laat werd door de gasten. Sterker: de thuisploeg kwam aan het begin van de tweede helft op voorsprong nadat ze nog geen serieuze kans hadden gehad. Tot aan de thee was het afwachtend voetbal van de kant van de gastheren. Hoewel dat geen schande is was het tegen de verhouding in dat de 1-0 door Tom Kisjes werd gemaakt. Achterin stond het niet helemaal safe bij de Leeksters en doelman Tim Wellinghof zag er niet al te fris uit en omdat Kisjes attent was stond het zomaar 1-0.

De goal van VEV’67 kwam pas na een uur spelen. De zoals zo vaak veelvuldig mee opkomende rechtsback Mats Wolthuis was de maker. Daarna was het wel degelijk eenrichtingsverkeer richting het doel van Renee Achterhuis van DESZ. Het mag echt een wonder worden genoemd dat de 1-2 niet viel. Kansen genoeg voor Pitstra en de zijnen, maar de scherpte ontbrak en het moet gezegd dat de Overijsselers prima vanuit de organisatie bleven spelen en probeerden de verlenging te bereiken en hoopten op een stiekeme goal. Dat deden ze via ‘de lange bal’, maar het bood geen soelaas. VEV’67 vroeg echter om grote problemen door niet te scoren, want de oude voetbalwet zou wel eens kunnen gelden: als je zelf niet scoort dan doet de tegenstander het wel. Daartoe kwam het niet en het werd verlengen.

In het verlengstukje bleven de bezoekers beter en was het de frisse invaller Arjan de Vries die de wedstrijd aan het einde van het eerste deel ervan besliste. In het tweede deel had de 1-3 moeten vallen, maar bleef het lang spannend en liet DESZ zien op bepaalde posities goed mee te kunnen. Fysiek niet slecht maar knokken voor de gelijkmaker. Voor de thuisploeg mocht het niet zo zijn waardoor de formatie uit Zwartsluis komend seizoen weer tweede klasse speelt. VEV’67 speelt komende zaterdag in Bergum om een plek in de eerste klasse tegen het Leeuwarder Blauw Wit’34.

DESZ-VEV’67 1-2 (na verlenging)
Scoreverloop: 47. Kisjes 1-0, 60. Wolthuis 1-1, 101. Arjan de Vries 1-2.
Scheidsrechter: Groenewegen.
Toeschouwers: 350.

DESZ: Agterhuis; Naberman, Geertman, Konterman en Pereboom; Bakker (81. Rook), Krabbe, Kamerling (46. Van der Heide) en Étienne Moorman; Danny Moorman en Kisjes.
VEV’67: Wellinghoff; Wolthuis, Elderman, Tjoelker en Broeders; Kevin de Vries, Rick Schuring en Bolt (66. Arjan de Vries); Veenstra, Dijk (75. Soeters) en Visser (95. Cazemier).

Franse vedettes maatje te groot voor de Belgen

Afgelopen woensdagavond begon het EK-kwalificatietoernooi voor landen met spelers jonger dan negentien jaar. In Assen nam Frankrijk het op t...