woensdag 24 juli 2019

Scorend vermogen laat SG HFS nooit in de steek

Bij SG HFS weten ze wat doelpunten maken is. Dat was de voorbije seizoenen al zo in de 1. Kreisklasse en vorig seizoen als debutant in de Möbel Wilken Kreisliga was dat niet anders. Bij de club zijn meerdere spelers die regelmatig scoren en daarmee is eigenlijk het succes van het debuut in de Möbel Wilken Kreisklasse genoemd. De fusieclub eindigde daarin verdienstelijk als vijfde en kan dit seizoen wel eens mee gaan doen voor een promotieplek. Gisteravond werd er in Hebelermeer tegen SV Eintracht Emmeln geoefend. Het verschil in klassen is twee in het voordeel van de grensdorpers. In de uitslag was dat ook te zien: 5-1.

Waar SV Eintracht Emmeln de weg omlaag in heeft gezet daar is SG HFS juist goed bezig. Om eens iets te noemen: SG HFS, dat een samenvoeging van Concordia Schöninghsdorf, SV Hebelermeer en DJK Fehndorf is, speelde steeds in de 1. Kreisklasse en de gasten kwam twee seizoenen geleden nog in de Möbel Wilken Kreisliga uit. Twee keer op rij werd gedegradeerd en dat is dus niet best. De ploeg is aan het verjongen geslagen en dat heeft even tijd nodig en hoe hard trainer Tobias Schulte zijn spelers ook aanmoedigde om er iets van te maken en vooral korter te dekken, het hielp niet. Daarvoor waren de behendige, technisch vaardige spelers van SG HFS veel te goed. Het tempo lag bij vlagen hoog en het combineren ging gewoon prima. Het leverde al snel twee goals op: Thorsten Hollen was verantwoordelijk voor de eerste twee binnen twintig minuten en acht minuten voor rust werd het 3-0 door buitenspeler Maniel Gebben. Er viel helemaal niets op af te dingen al kregen de gasten wel wat kansen, vaak door slordigheid en nonchalantie van de gastheren die de beschikking hebben over twee velden en deze keer voor de knusse accommodatie in Hebelermeer kozen.

In de tweede helft kwamen de bezoekers zomaar terug. Ze hebben een goede ‘tien’ en die scoorde knap de 3-1 door van afstand raak te schieten. Timo von Lintel was de gelukkige, een jonge speler ook die wel mogelijkheden heeft. Dat was een van de spaarzame wapenfeiten van de formatie uit Emmeln. De rest van de tweede speelhelft speelde zich veelal op de helft van SV Eintracht Emmeln af en het was ook nu wachten op een paar goals van SG HFS. Die kwamen er ook. Een andere buitenspeler, Dominik Wilms, die nieuw is bij de ploeg scoorde erg fraai. Even ervoor had vedette Marcel Hoppe al vanaf de stip kunnen scoren nadat spits Fabian Schmitz ‘binnen de zestien’ licht werd getoucheerd, maar de voormalige speler van SV Meppen beroerde de deklat. Tien minuten voor tijd scoorde hij wél door een mooie aanval over meerdere schijven af te ronden en zo werden de goals weer keurig verdeeld. Wie SG HFS wil stoppen moet van goeden huize komen.


SG HFS-SV Eintracht Emmeln 5-1 
Scoreverloop: 11. Hollen 1-0, 20. Hollen 2-0, 37. Gebben 3-0, 55. Von Lintel 3-1, 64. Wilms 4-1, 80. Hoppe 5-1.
Toeschouwers: 75.

Basis SG HFS: Rohling; Korte, Wilken, Borgmann en Fischer; Doornbos en Hollen; Willms, Hoppe en Gebben; Schmitz
Basis SV Eintracht Emmeln: Christian Bols; Thomes, Vahlhaus, Düthmann en Schröter; Akin, Borgmann en Wilming; Klas en Von Lintel; Daniel Bols.

Franse vedettes maatje te groot voor de Belgen

Afgelopen woensdagavond begon het EK-kwalificatietoernooi voor landen met spelers jonger dan negentien jaar. In Assen nam Frankrijk het op t...