donderdag 15 augustus 2019

ACV geeft visitekaartje af: 9-0 winst op medehoofdklasser MSC-Amslod

Afgelopen dinsdagavond oefenden twee hoofdklassers tegen elkaar. In Assen was het ACV tegen MSC-Amslod. Zondag hoofdklasse tegen zaterdag hoofdklasse dus en normaal gesproken een te verwaarlozen verschil als het gaat om het verschil in niveau. Deze keer was het wel anders: ACV dat weliswaar veel spelers zag vertrekken (Sankoh, De Vries, Sillah en Eleveld bijvoorbeeld) zag ook weer een groot aantal spelers naar de club komen. Daarbij kan worden opgeteld een zeer goede lichting jeugdspelers die dit seizoen aansluit. Een aantal ervan roken in de tweede helft van de met 9-0 gewonnen wedstrijd aan het grote werk en deden dat heel goed.

Voordat de spelers in het veld kwamen stond het al 5-0. Daar hadden de Assenaren niet zo gek veel tijd voor nodig. Na zestien minuten spelen stond het al 3-0 voor de thuisploeg die echt heer en meester was en de Meppelers van het kastje naar de muur stuurde. “Dat zal wel een ploeg met A-spelers zijn”, ging het vanaf de tribune. Maar niets was minder waar: MSC-Amslod-trainer Berry Zandink had de beschikking over nagenoeg een complete selectie en omdat de competitie zo begint wil hij zoveel mogelijk in een opstelling spelen zoals hij die straks ook gaat hanteren. Feit is dat ze er niet aan te pas kwamen. ACV stal de show en velen dachten meteen al aan het kampioenschap. Als de ploeg zo blijft spelen dan wordt er in ieder geval bovenin de hoofdklasse meegedaan. Dat kan niet anders en MSC-Amslod moet zich duidelijk verbeteren.

Na acht minuten scoorde de van FC Groningen overgekomen Matthijs Hardijk door hard diagonaal raak te schieten, zes minuten later rondde linksback Remy Klaassens, die van stadgenoot Achilles 1894 overkwam, een mooie aanval af. Hardijk scoorde twee minuten later de 3-0. Na vele kansen voor de gastheren werd verzaakt verder uit te lopen. Pas acht minuten voor rust lukte dat door een mooie goal van Pascal Huser die geweldig speelde. Vlak voor rust maakte Hardijk zijn derde van de avond en won hij nu al de Asser harten.

Na rust dus tijd voor de entree van enkele jeugdspelers die bij de selectie aansloten: Steyn Strijker, Jarno Deuring en ook Kevin Mennega kwam in de ploeg. Later werd er steeds door gewisseld en werd er naar hartenlust gescoord. Het duurde even en ook de gasten lieten zich iets meer zien, maar werden eigenlijk nooit echt gevaarlijk. ACV stond als een huis, voetbalde zeer goed en hanteerde blij vlagen een hoog tempo. Uiteindelijk kwamen er nog vier goals bij: de ingevallen Ezra Schrijver maakte er rond driekwart wedstrijd 6-0 van en scoorde even later de zevende ACV-goal. Pascal Huser en Justin Mulder zorgden voor de 8-0 en 9-0. ACV deed er alles aan er tien te maken en MSC-Amslod probeerde koste wat kost de eretreffer te realiseren. Het lukte niet. Tien Asser goals hadden gekund, want na iets minder dan een uur spelen miste Marco van de Heide namens de thuisploeg vanaf de stip.

ACV – MSC-Amslod 9-0
Scoreverloop: 8. Hardijk 1-0, 14. Klaassens 2-0, 16. Hardijk 3-0, 37. Huser 4-0, 41. Hardijk 5-0, 70. Schrijver 6-0, 74. Schrijver 7-0, 80. Huser 8-0, 88. Mulder 9-0.
Toeschouwers: 200.

Basisopstelling ACV: Wormmeester; De Leeuw, Wielink, Talens en Klaassens; Huser, Jasper en Westebring; Hardijk, Van der Heide en Mulder.
Basisopstelling MSC-Amslod: Holterman; Kraakman, Beute, Verheul en Van Keulen; Kuipers, Veltmaat en Zwaagstra; Hensens, Fidom en Schuurman.