maandag 12 augustus 2019

Krankzinnig duel in Bunde: 5-5 tussen TV Bunde en TuS Edens

Tot vier keer toe op voorsprong komen in een wedstrijd en die iedere keer weer verspelen is natuurlijk niet al te best. Het overkwam TV Bunde gisteren in het thuisduel tegen Tus Esens in de Bezirksliga 1 Weser-Ems. 5-5 werd het. Daarmee was de ploeg van de trainers Jörg Weddermann en Uwe Beekmann natuurlijk niet al te blij. Vrij logisch ook, want vorige week ging de club uit Bunde op de openingsdag van de competitie onderuit en dus staat de ploeg er na twee wedstrijden niet goed voor.

Beide trainers beseffen het maar al te goed, maar raken niet in paniek. “Het was waanzin en we schonken de tegenstander de goals”, sprak Beekmann na afloop. Over het gelijkspel zijn wat hem betreft geen twijfels: “We hadden op het einde nog kunnen verliezen ook en kwamen goed weg en een gelijkspel is terecht.” Goals maken is in Bunde geen probleem. Dat is al jaren zo: Eike-Tjark Schmidt staat er altijd en wat mogen ze in het grensdorp blij zijn dat deze ijzersterke spits er nog speelt. Samen met collega-aanvaller Volker Wirtjes was hij levensgevaarlijk en koos hij vooral zijn momenten uit en laat hij anderen beter voetballen en meer rendement halen door gaten in te trekken. Zo kon Wirtjes ook de 1-0 maken. Een dik kwartier had hij ervoor nodig om hard uit te halen en de 1-0 aan te tekenen. Twee minuten later stond het weer gelijk door een verwoestend afstandschot vanJens Backhaus die profiteerde van een gat op het middenveld bij de thuisclub. Drie minuten daarna scoorde Wirtjes wederom nadat hij werd vrijgezet door de man achter de spitsen, Keno Siemens. Toen was wel al duidelijk dat het een rare wedstrijd kon worden. Toch apart na het rustige begin waarin veelal werd afgewacht. Tot aan de thee viel het ook nog mee al was Finn Rosenboom een minuut voor het einde van de eerste helft de maker van de 2-2 die op dat moment terecht was. Een intikkertje luidde de rust in waarna de bezoekers goed voor de dag kwamen.

De formatie uit het noorden van Ostfriesland speelde vrij aanvallend en kreeg aan het begin van de tweede helft een aantal kansen, maar er werd niet gescoord. Tegen de verhouding in was het Joost Diepen die scoorde. Een prima goal van de mee opgekomen speler die veelal op het middenveld te vinden was. Daarna bleef het lang zonder goals al waren er aan beide kanten mogelijkheden. TV Bunde werd weer iets sterker, probeerde vooral de boel achterin dicht te houden en op een moment van superspits Schmidt te wachten. Als hij er moet staan dan staat hij er. De spelers van TV Bunde weten wanneer ze hem moeten bereiken en aanspelen en elf minuten voor tijd was daar een prachtige pass die precies bij Schmidt kwam. De twee verdedigers die hem de hele middag knap en strak bewaakten kwamen er niet uit en waren niet opgewassen tegen de ijzersterke speler die de bal heel kort aannam en achter doelman Jannes Havemann schoot.

De ontlading bij het in geringe getale opgekomen publiek (het tweede van TV Bunde speelde even verderop de derby tegen Möhlenwarf) was groot en de winst zat in de knip. Amper een minuut na de treffer van ‘Eike’ stond het 4-3 door Niklas Sukovski en zes minuten later scoorde invaller Thorsten Lettau de 4-4. Het werd alsmaar gekker en dus besloot Schmidt er nog maar een te maken: de 5-4 twee minuten na de goal van de bezoekers. Wederom ontlading bij TV Bunde. Dik vijf minuten later veranderde die in een berg verdriet: 5-5 door wederom Lettau die in de rust heel wat ballen op de goal schoot en samen met zijn spelers de ballen uit de bosjes moest halen. Wellicht was dit dé remedie om alsmaar door te gaan. Het gold voor TuS Esens: uit kansloze positie tóch nog de gelijkmaker maken en dat in de dying seconds en dus werd in plaats van Eike-Tjark Schmidt invaller Thorsten Lettau de man van de wedstrijd. Een gouden wissel van de trainer van TuS Esens die steeds bozer werd trouwens. TV Bunde rekte volgens hem te veel tijd en dus kreeg hij zijn zin:  een punt. De vrouwelijke scheidsrechter was na de wedstrijd ineens zijn grootste vriendin. Even eerder was de man woedend op haar. Het kan verkeren in Ostfriesland.

TV Bunde-TuS Esens 5-5
Scoreverloop: 17. Wirtjes 1-0, 19. Backhaus 1-1, 22. Wirtjes 2-1, 45. Rosenboom 2-2, 53. Diepen 3-2, 79. Schmidt 4--2, 79. Sukovski 4-3, 85. Lettau 4-4, 87. Schmidt 5-4, 90. Lettau 5-5.
Scheidsrechter: Hölscher.
Toeschouwers: 200.

TV Bunde: Groenewold; Bartram, Girod, Dirksen en Gerlach (74. Lange); Diepen (90. Van-Leßen), Wendland (65. Yzer), Keno Siemens en Buse; Wirtjes en Schmidt.
TuS Esens: Havemann; Meyer, Remko Til, Keiser en Feddermann; Frank Til (65. Lettau), Backhaus, Marius Pinkernell en Niklas Pinkernell; Rosenboom (65. Sukovski) en Meints.