donderdag 29 augustus 2019

Beroerde start voor WKE’16 in bekertoernooi

Gisteravond begon voor het Emmer WKE’16 het bekertoernooi al. De reden is het feit dat de eerste selectie komend weekend op trainingskamp is. Stadgenoot DZOH was de beroerdste niet en werkte mee om op donderdagavond al tegenstand in de eerste wedstrijd van WKE’16 in het bekertoernooi te geven. En de nieuwe ploeg van trainer Bert Doldersum was nog vriendelijk ook voor de thuisploeg. Dat klinkt gek, maar dat is het niet, hoewel 0-4 anders doet vermoeden.

De bezoekers hadden met veel ruimere cijfers kunnen winnen, maar verzaakten daarin. Een vroege voorsprong door Tim Aasman die attent reageerde op een niet heel beste uittrap van de jonge doelman Jan Wolters betekende na vijf minuten misschien wel een heel mooie avond voor de Rietlanders. Die kwam ook uit, want na de goal van Aasman had WKE’16 alle geluk van de wereld: inzetten van DZOH belandden op de paal en lat, verdwenen net over de goal of gingen rakelings naast en dat het lange tijd 0-1 bleef mag echt een wonder heten. WKE’16 probeerde het wel. Daar was niets mis mee en aanvallend was het ook zeker niet slecht, maar de ijzersterke spits Henk Bakker werd wel heel strak door de DZOH-mandekking bewaakt en ook Ferdy Poelman kon vanaf rechts niet heel dreigend worden. De aanvoer moet van Jochem Scholten komen, maar ook ‘de tien’ van WKE’16 werd het leven zuur gemaakt en omdat de gasten wat handiger aan de bal waren en de poppetjes goed hadden staan was het wachten op de 0-2. Die duurde even. Verdediger Youri Keen kopte de bal tien minuten voor de thee echter tegen de touwen nadat een vrije trap was genomen.

Daarna duurde het wel heel lang tot er weer werd gescoord. Daarmee deed DZOH zichzelf veel en veel te kort. WKE’16-trainer Jouke Jan Meertens probeerde na rust van alles, haalde Ferdy Poelman er ook af, maar het hielp allemaal weinig. DZOH bleef geduldig, zocht rustig de aanval en bleef de gevaarlijkste spelers isoleren en dus ontstond er meer ergernis bij de bespelers van Sportpark Grote Geert. Er volgden een aantal gele kaarten en het spel werd er niet beter op. WKE’16 bleef echter strijden, maar op het laatst was duidelijk dat de meeste verdedigers er wel doorheen zaten na keihard werken en dus was het op een gegeven moment de vrije man zoeken en in de roos schieten voor DZOH. Dat lukte met gemak, zij het eigenlijk veel te laat, want pas vijf minuten voor tijd was het naar de spits doorgeschoven Nils Tuijn die de 0-3 maakte. In de dying seconds schoot Robert Savenije het kwartet DZOH-treffers vol.


WKE’16-DZOH 0-4 
Scoreverloop: 5. Aasman 0-1, 35. Keen 0-2, 85. Tuijn 0-3, 90. Savenije 0-4.  
Scheidsrechter: Karacaoglan.
Toeschouwers: 75.

WKE’16: Jan Wolters; Hinke Scholten, Harm Hindriks, Maat en Bouke Scholten; Lorenzo Hindriks (66. Ronald Oosting), Jochem Scholten en Kallenkoot; Poelman (58. Gustin), Bakker en Brink (58. Khaddouri).
DZOH: Schepers; Savenije, Sanafikhah, Youri Keen en Bosman; Boer, Aasman, Rajabu  (68. Smit) en Tuijn; Rog (68. Jelmer Keen) en Hiemstra (49. Boughaleb).

Franse vedettes maatje te groot voor de Belgen

Afgelopen woensdagavond begon het EK-kwalificatietoernooi voor landen met spelers jonger dan negentien jaar. In Assen nam Frankrijk het op t...