zaterdag 31 augustus 2019

Grün-Weiss Dersum ziet geduld beloond

Gisteravond stond in het Duitse Dersum een echte streekderby op het programma. In de 1. Kreisklasse Nord ging het tussen Grün-Weiss Dersum en SuS Rhede, twee ploegen die nog aardig kort staan. Wat heet: SuS Rhede had dit seizoen nog niet verloren en de thuisploeg deed dat slechts één keer, namelijk vorige week woensdag bij SV Eintracht Börger. Toen met 6-4 door drie gigantische verdedigingsfouten. Onder het mom ‘dat overkomt ons niet weer’ besloot trainer Thomas Meinel de achterhoede tegen de hoogvlieger uit Rhede op slot te gooien. Het had succes, want er werd met 2-0 gewonnen.

Hij had ook weinig keus, de trainer van de thuisploeg, want moest ook nog eens twee sterkhouders in de voorhoede missen: Daniel Ahlers en Herman Schmees. En Janis Celten is er al maanden niet bij. Hij wordt node gemist, maar ook voor SuS Rhede gold dat er nogal wat mensen misten: Tom Widder bijvoorbeeld, de man die de lijnen in de achterhoede uitzet en goed is voor de organisatie. Ook was Kevin Wiemker niet inzetbaar en dus stond het wel ongeveer quitte met de afwezigen. Widder was wél aanwezig en de oud-speler van Blau-Weiss Dörpen uitte na afloop zijn ongenoegen: “Met Dörpen hadden we met 20-0 van Dersum gewonnen.” Ook trainer Uwe Frieling van de formatie uit Rhede was niet blij. “Zowel de eerste als tweede helft waren niet goed. Ik ben gewoon niet tevreden.” Zijn spelers stonden er na afloop bepaald niet vrolijk bij en gingen dan ook zo gauw mogelijk weg. Het was duidelijk: verliezen was niet nodig en ze hadden wel een punt.

Toch siert het Grün-Weiss Dersum dat het geduld werd beloond. De ploeg verdedigde en masse en er was voor de withemden uit Rhede geen doorkomen aan. Voetballend waren de bezoekers beter en lag het tempo ook hoger, maar een gaatje vinden was er niet bij. Een serieuze kans dus evenmin en dus schoot men maar uit de tweede lijn. Clubtopscorer Daniel Harders deed dat nog het meest goed en trof bijna doel en haalde verdediger Yannick Läken ook een keer verwoestend uit. Veel meer zat er in voor Frieling en de zijnen niet in.

Grün-Weiss Dersum is een aparte ploeg en kan maar zo het tij doen keren. Het bleek, want ze dachten vast van als we binnen vier minuten drie goals kunnen tegen krijgen dan kunnen we er binnen twee minuten ook twee maken. Het gebeurde en op betere momenten dan in de 51ste en 53ste minuut konden ze niet scoren. Jonas Kässens was de eerste die doeltrof en Carsten Husen erna. En dus waren de rollen omgedraaid. Heel SuS Rhede ergerde zich kapot en ging vol op de aanval spelen, maar de thuisploeg gaf geen krimp. Wederom kwamen de gasten tot maar weinig kansen dat een verdienste van de goed verdedigende Dersumers was. Grün-Weiss Dersum had de score zelfs nog kunnen opvoeren door Marvin Fiß, de man die dit seizoen al vijf keer scoorde. Hij schoot een keer over en tegen de paal en had zich onsterfelijk kunnen maken, maar met de 2-0 overwinning boekte zijn ploeg ook drie punten. Een puike prestatie door met effectief voetbal een beter voetballende ploeg te verslaan.

Grün-Weiss Dersum –SuS Rhede 2-0 
Scoreverloop: 51. Kässens 1-0, 53. Husen 2-0.
Scheidsrechter: mevr. Goldenstein.
Toeschouwers: 40.

Grün-Weiss Dersum: Hackman-Terhorst; Plock, Kuper, Markus Ahlers en Hannes Kampen; Wiels, Osteresch, Nankemann (81. Koop) en Husen (77. Santen); Kässens (66. Leon Kampen) en Marvin Fiß.
SuS Rhede: Florian Ahlers; Brelage, Yannick Läken, Bohmann en Prünie; Maier, Vries (54. Bruns), Florian Läken en Freericks (54. Wiels); Harders en Schipmann.

Franse vedettes maatje te groot voor de Belgen

Afgelopen woensdagavond begon het EK-kwalificatietoernooi voor landen met spelers jonger dan negentien jaar. In Assen nam Frankrijk het op t...