vrijdag 16 augustus 2019

Germania Twist boekt eerste overwinning in Möbel Wilken Kreisliga

Vorig jaar werd SV Germania Twist kampioen in de 1. Kreisklasse. Het leverde logischerwijs promotie naar de Möbel Wilken Kreisliga op. Een prima competitie met heel wat derby’s en wedstrijden op redelijk niveau. Voor de grensdorpbewoners uit Twist begon het seizoen niet al te best: met 4-1 op de koffie bij Haselünner SV. Dat is een titelkandidaat en mede-promovendus. Een erg goede ploeg en dus geen schande. Gisteravond werd op eigen veld tegen SV Lengerich-Handrup gespeeld. De thuisploeg won met 2-0 en kon dus de eerste driepunter bijschrijven.

Van tevoren was de opdracht duidelijk: winnen. Dat zou op papier niet heel eenvoudig zijn. SV Lengerich-Handrup zette vorige week namelijk een goede prestatie neer tegen Blau-Weiss Dörpen (2-2) en speelt al jaren op dit niveau en nog niet zo heel lang geleden werd er Bezirksliga gespeeld. Dat is voor SV Germania Twist te ver weg en het doel is dan ook het vege lijf redden. 2-0 winst tegen de ploeg uit het oosten van het Emsland telt wel degelijk, maar met de 2-0 was SV Germania Twist nog te lief ook. Vanaf de bank van de gastheren was diverse keren te horen dat ze er maar eens een bal moesten inschieten. Er waren mogelijkheden genoeg, maar bijna een helft lang werd maar niet gescoord tot tevredenheid van de bezoekers die allang blij waren met de brilstand. En toen was er weer de bank van SV Germania Twist. Dat ze na een half uur spelen twintig minuten lang de betere waren en voor hadden moeten staan. Dat wist het publiek ook en dus zou die goal wel komen of zou de oude voetbalwet opdoemen? Kansen te over en de tegenstander scoort omdat je zelf mist? Het gebeurde niet en gerechtigheid zorgde een minuut voor het ingaan van de rust voor de 1-0 door Christopher Schmees die verwoestend uithaalde nadat hij was vrijgespeeld.

Niet veel later was het rust en zou de tweede helft in het teken staan van wellicht een meer aanvallend spelend SV Lengerich-Handrup. Onder aanvoering van de sterke middenvelder Mohamed Kija kwamen de bezoekers pas na de 2-0 achterstand aan voetballen toe. Michael Brümmer scoorde in de 64ste minuut de 2-0 en ook hier gold dat er al lang en breed vaker gescoord had moeten worden. De verdediging van de gasten kraakte en was te traag om iets te kunnen betekenen. Na de verdubbeling van de achterstand kwam SV Lengerich-Handrup uit zijn schulp. Enkele kansen ontstonden en nadat Kaji de ploeg had verlaten kwam er een andere goede speler in de ploeg: Alexander Sredojevic en ook Kevin Lullman kreeg een beste kans er iets van te maken. Helaas voor hen zat de aansluitingstreffer er niet in. Op basis van een sterke slotfase van de mannen van trainer Markus Koopman was die goal verdiend, maar SV Germania Twist was meer dan een uur lang de betere ploeg en stapte als terechte winnaar van het veld. Op dit moment een middenmoter en SV Lengerich-Handrup bij de mindere ploegen in de stand. Voor wat het waard is, want nog maar twee wedstrijden gespeeld.

SV Germania Twist – SV Lengerich-Handrup 2-0
Scoreverloop: 44. Schmees 1-0, 64. Brümmer 2-0.
Scheidsrecher: Hövelkamp.
Toeschouwers: 75.

SV Germania Twist: Kai Tappel; Nottberg, Grönniger en Robbe; Vedder, Schmees, Stroot, Sven Tappel en Kuhn; Jens Tappel en Brümmer.
SV Lengerich-Handrup: Krannich; Nagelmann (46. Ahmadi), Zecher, Lücke en Höving; Karabegovic, Schmidt, Preuschhoff (68. Burrichter) en Keuter; Rumpke (76. Sredodjevic) en Kija (68. Lullmann).