woensdag 21 augustus 2019

Spektakelstuk in Börger: Eintracht verslaat Grün-Weiss met 6-4

Er werd weer eens volop gescoord in het Duitse Emsland. Een midweekse wedstrijd stond er in het Hümmling op het programma: Eintracht Börger tegen Grün-Weiss Dersum. Dat is een ploeg die er nog in moet komen tegen een ploeg die nog zonder puntenverlies was, want zo goed draait de formatie uit Dersum dit seizoen. Zes uit twee en dus een klassering bovenin de ranglijst. Na de 6-4 nederlaag in Börger is de ploeg nog steeds hoogvlieger, maar zijn de gastheren van de avond in punten op gelijke hoogte gekomen. Daarvoor hadden ze wél een wedstrijd meer nodig.

De gasten deden zichzelf veel te kort, maar zonder de thuisploeg te kort te doen moet gezegd dat die ploeg mogelijkheden rook en na de sterke beginfase van de Dersumers beter in de wedstrijd kwamen. Tien minuten waren er gespeeld: Grün-Weiss Dersum had de zaakjes perfect onder controle en kon bouwen om de op dat moment verdiende 1-0 op het scorebord te zetten. Die kwam er niet. Sterker: Eintracht Börger kwam op voorsprong. Het was een gevolg van de gemakzucht bij de gasten en het gemis van enkele basisspelers bij hen. De ploeg stond achterin enorm te klungelen en zo kwam de 1-0 ook tot stand. Jürgen Greten kon hard raakschieten. Vijf minuten later scoorde Marvin Fiß op aangeven van Hermann Schmees. Daarna werd de thuisploeg steeds beter en kregen ze nogal wat kansen. Grün-Weiss Dersum kreeg in de beginfase twee grote kansen, maar was volgens assistent-trainer Stephan Celten niet clever genoeg. Een van de clevere spelers van de Dersumers, Jannis Celten, is vanwege een hardnekkige blessure nog steeds niet inzetbaar en hij wordt dan ook node gemist.

Op het moment dat er een half uur was gespeeld ging voor de formatie van Celten alles mis wat mis kon gaan. De achterhoede kraakte en was zo lek als een zeef en deed maar wat. Ook doelman Yannick Fiß ging niet vrijuit en moest toezien hoe het binnen vier minuten ineens 4-1 stond! Jens Krömer kopte de 2-1 binnen en nog geen minuut later was er miscommunicatie tussen de keeper van de bezoekers en Hannes Kampen: 3-1 door André Berens en twee minuten daarna wederom Berens na een kapitale verdedigingsfout bij de Börgerders. Nog voor de thee kwamen de gasten terug tot 4-2. Hermann Schmees profiteerde van een fout van Eintracht Börger-doelman Gerrit Schwarte.

Een krankzinnige wedstrijd die na rust werd gecontinueerd. Het bleef even raar gaan zoals voor rust. Hermann Schmees had Grün-Weiss aan het begin van de tweede helft terug in de wedstrijd kunnen brengen door vanaf de stip te scoren, maar zag zijn inzet door Schwarte gekeerd. De keeper van de gastheren keepte na rust een puike pot, maar zag wél dat Marvin Fiß twintig minuten voor tijd vanuit het niets de 4-3 maakte. Het bleef heel lang 4-3 met een beter Grün-Weiss Dersum en een Eintracht Börger dat af en toe ook gevaarlijk werd. Drie minuten voor tijd gaf scheidsrechter Norbert Kässens uit Heede een penalty aan de thuisploeg. Een dubieuze strafschop en de bezoekers uit Dersum lieten zich gelden. De beste man aan de kant van de in het blauw spelend Eintracht Börger, Heiner Müller, scoorde. Een minuut later scoorde de naamgenoot van de scheidsrechter, Jonas Kässens de 5-4 en in de laatste minuut zorgde Jürgen Greten voor de 6-4. Het leek nergens op eigenlijk, maar wat een spanning en sensatie. Een genot was het om te zien hoe Grün-Weiss Dersum voor elke centimeter knokte. Tot de dying seconds en dus ook bij 6-4.

Eintracht Börger – Grün-Weiss Dersum 6-4
Scoreverloop: 17. Greten 1-0, 22. Marvin Fiß 1-1, 31. Krömer 2-1, 32. Berens 3-1, 34. Berens 4-1, 40. Schmees 4-2, 70. Marvin Fiß 4-3, 87. Müller 5-3 (strafschop), 88. Kässens 5-4, 90. Greten 6-4.
Scheidsrechter: Kässens.
Toeschouwers: 100.

Eintracht Börger: Schwarte; Christian Jansen, Benjamin Schubert, Grote en Tom Schubert; Krömer, Müller, Marc Wöste en Berens (52. Claus Wöste); Gerdes (82. Marcus Jansen) en Greten.

Grün-Weiss Dersum: Yannick Fiß; Plock, Markus Ahlers, Hannes Kampen en Daniel Ahlers; Husen (72. Koop), Osteresch, Wiels (46. Leon Kampen) en Santen (46. Kässens); Schmees en Marvin Fiß.