zaterdag 10 augustus 2019

SV Langen niet verder dan 2-2 tegen Sparta Werlte

Vorig seizoen maakten SV Langen en Sparta Werlte elkaar vrijwel niets: hetzelfde puntenaantal en het verschil in het doelsaldo was maar twee in SV Langens voordeel. Het leverde respectievelijk een achtste en negende plaats op. Voor de een te karig, voor de ander een topprestatie. Sparta Werlte was vorig seizoen namelijk nieuw in de Bezirksliga en debuteerde dus goed. SV Langen was graag wat hoger geëindigd, maar het hele seizoen kwakkelde de ploeg, maar gaf de kwaliteit van de broertjes Raming-Freesen, vier in totaal, de doorslag en werden op het laatst nog heel wat punten gepakt. De lat moet dit seizoen wederom omhoog en dat kan. Heel wat spelers kwamen naar de volksclub uit Niederlangen en de nieuwe trainer, Johnny Bojer, kan van dit geheel een topteam maken. Na twee wedstrijden in de Bezirksliga Weser-Ems 3 staan ze er in ieder geval prima voor met vier punten uit twee wedstrijden. Dat aantal had nog iets hoger kunnen zijn, maar daarvoor miste SV Langen iets te veel kansen. Op eigen veld werd het vanmiddag 2-2 tegen de club uit Werlte.

“Na een half uur spelen hadden we zeker met 3-0 of 4-0 moeten voor staan”, zei Bojer na afloop. Hij baalde weliswaar van het dure puntenverlies, maar gaf aan dat het overall toch wel terecht was dat het 2-2 werd. “Het was niet nodig en daar komt bij dat we Gerd Raming-Freesen en Olli Holthaus misten.” Deze spelers zorgen meestal voor dreiging voorin en omdat ze ontbraken moest de oefenmeester iets improviseren. Topspits Martin Raming-Freesen was er gewoon bij, maar mist nog wedstrijdritme. Het was duidelijk te zien, maar de man die al zo veel doelpunten voor de geelhemden scoorde was er na een kwart wedstrijd als de kippen bij toen hij van dichtbij kon intikken. Daarvoor had zijn ploeg al enkele kansen om zeep geholpen om dat daarna nog een paar keer te doen. SV Langen was beter, had recht op de 2-0, maar verzaakte en omdat achterin nog wel wat problemen liggen gingen de gasten uit Werlte wat hogerop spelen en kregen ze iets meer kansen. Wat heet: tot drie keer toe was het bijna raak en had het in plaats van 1-0 ook 1-1 of bijvoorbeeld 1-2 kunnen staan. Kansen krijgen is 1, er iets mee doen is 2 en dus 1-0 bij rust en daarna nog kansen zat er iets van te maken.

SV Langen en Sparta Werlte bakten er niet gek veel van in het tweede bedrijf. Knokken voor elke meter was er uiteraard bij, maar het liep niet: slechte passing, onrustig in het spel en geen lijn. Na een uur spelen kwamen de bezoekers zelfs langszij toen Dominik Brinker een vrije trap op prachtige wijze achter doelman Maik Hermsen schoot. Achttien minuten voor tijd kwamen ze door Christian Jansen, een verdediger notabene, op voorsprong. Hij kwam veelvuldig mee op en het was een wonder dat hij scoorde, want totaal onnodig en een inzet die prima te verdedigen was. Het gaf SV Langen daarna weer moed en er werd nog even flink gas gegeven om er toch nog iets van te maken. Doel? Toch nog een gelijkspel en misschien wel meer. Dat was op zijn minst verdiend en dat kwam er ook. Patrick Schnettberg, een van de nieuwe aanwinsten, speelde in de verdediging om die linie te versterken en aan te sturen en schoof later meer en meer in a la Frank Rijkaard in zijn beste jaren. Dat leverde zijn ploeg een goal op: Schnettberg stond in de 78ste minuut precies goed opgesteld toen een bal afdwaalde en de ‘tweede bal’ voor hem was. Doelman Stephan Backmann van Sparta Werlte was gezien. Daar bleef het uiteindelijk ook bij, hoewel beide ploegen er in de slotfase nog voor gingen. De gasten pakten elke seconden om maar tijd te rekken en de gastheren uit Niederlangen hadden haast en wilden graag nog winnen. De ploeg staat voorlopig tweede achter koploper SV Meppen 2. Morgen volgen de resterende wedstrijden in deze klasse.

SV Langen-Sparta Werlte 2-2 
Scoreverloop: 22. Martin Raming-Freesen 1-0, 63. Brinker 1-1, 72. Jansen 1-2, 78. Schnettberg 2-2.
Scheidsrechter: Krummen.
Toeschouwers: 175.

SV Langen: Hermsen; Fischer, Schnettberg, Lehmann en Von-Drehle; Ameln (77. Czolbe), Stefan Raming-Freesen, Markus Raming-Freesen en Bojer; Martin Raming-Freesen (88. Otten) en Cordes.
Sparta Werlte: Backmann; Jansen, Fuhler, Kroner en Hoormann; Brinkmann, Büter, Kenning en Flint (28. Purk); Brinker en Pfeiffer.

Franse vedettes maatje te groot voor de Belgen

Afgelopen woensdagavond begon het EK-kwalificatietoernooi voor landen met spelers jonger dan negentien jaar. In Assen nam Frankrijk het op t...