donderdag 1 augustus 2019

SG HFS pas na rust op dreef tegen FC Wesuwe

SG HFS kan fantastisch voetballen: vlotte combinaties, mooie loopacties en nog mooie goals maken ook. Scorend vermogen om U tegen te zeggen en een vrij solide defensie kan er ook nog eens aan worden toegevoegd en dus kan wel worden gesproken van een ‘prachtig team om te zien’. Het moet misschien wel kunnen leiden tot een prachtseizoen in de Möbel Wilken Kreisliga. Vorig seizoen nog stevige subtopper en dit seizoen kan het niet anders of de lat gaat echt omhoog bij de club uit Hebelermeer, Fehndorf en Schöninghsdorf. Gisteravond speelde de ploeg in de derby in de strijd om de Emco Kreispokal bij de gezellige club FC Wesuwe. Het werd met gemak 0-5.

De gasten hadden er met gemak meer kunnen maken. Zó groot bleek gisteravond het verschil tussen de Möbel Wilken Kreisliga en de 1. Kreisklasse. De Wesuwers komen op laatstgenoemd niveau uit. Dat doen ze eigenlijk al jaren. Een kleine plaats, met niet veel mogelijkheden echt hogerop te komen. SG HFS bestaat feitelijk uit drie verenigingen die samenwerken en na jaren ook op lager niveau te hebben gespeeld plukken ze vlak over de grens er de vruchten van. Het kan maar zo dat SG HFS binnen korte tijd in de Bezirksliga speelt. Dat is echt behoorlijk niveau. Het zit erin. Dat was tegen FC Wesuwe wel zien al duurde het veel te lang dat er werd gescoord en is FC Wesuwe met alle respect geen tegenstander om als goede graadmeter te dienen.

Twintig minuten lang duurde het echter tot de gasten aan de leiding kwamen. Lars Gerke scoorde en brak echt de ban want er was tot die tijd niet heel veel gebeurd. Uiteraard was SG HFS beter, maar het spel was nog niet denderend en niet goed genoeg om FC Wesuwe bang te maken. Na de 0-1 ging dat anders; de bezoekers gingen steeds beter voetballen en vergaten er nog drie of misschien wel vier bij te maken. Zoals gezegd: veel mensen bij de ploeg die kunnen scoren, maar ze lieten het nog even na.

Na rust ging het stukken beter. Vedette Marcel Hoppe kwam in de ploeg en het draaide als een tierelier. De man die in het verleden bij SV Meppen speelde zorgde voor meer creativiteit dan in het eerste bedrijf en zette met grote regelmaat een speler vrij. Voor de jonge Mike Jansen die in de punt van de aanval stond een wel erg leuke entree van de man die ‘op tien’ ervoor zorgde dat Jansen er drie kon maken. De eerste in de 61ste minuut en een kwartier later had hij zijn loepzuivere hattrick gemaakt. En dus kan men zeggen ‘met Hoppe meer mans’ en dat is eigenlijk ook wel zo.

SF HFS is voetballend goed en veel mensen kunnen scoren, maar met Hoppe draait de ploeg pas echt. Hij is net diegene die de ploeg het duwtje kan geven. En jonge spitsen als Jansen hebben zulke mannen nodig: ervaren, leep, snel, inzichtelijk en barstensvol kwaliteit. Daar waar Jansen voor rust weinig had in te brengen daar ging dat nu heel anders. SG HFS-trainer Robert Schwenen wil iedereen een kans gunnen en dus speelden deze keer weer een aantal andere spelers dan vorige week tijdens het oefenduel met SV Eintracht Emmeln. Het maakt niet zo gek veel uit zolang Hoppe maar meedoet al staat er echt een team. Jongens uit de eigen dorpen en af en toe iemand van uit de directe omgeving. Dat is SG HFS: met elkaar en voor elkaar. Aan die indruk kan eigenlijk niemand zich onttrekken. Het doel? Ze willen lekker meedoen, maar dit team moet eigenlijk gewoon voor de titel gaan. En FC Wesuwe? Die ploeg moet lekker in de 1. Kreisklasse blijven spelen. Helemaal geen gek niveau en goed genoeg voor het team en het dorp. De speler met de bijnaam ‘Bounty’ is Michael Keen. Een prima speler die in zowel FC Wesuwe I, II en III speelt. Een pure alleskunner. Een soort Hoppe in het klein. Ook van hem kon het publiek genieten al kon hij er niet voor zorgen dat FC Wesuwe ook maar één keer kon scoren. Sterker: in de slotfase kwam SG HFS-verdediger Maik Borgman mee op. Hij maakte de 0-5.

FC Wesuwe-SG HFS 0-5 
Scoreverloop: 21. Gerke 0-1, 61. Jansen 0-2, 68. Jansen 0-3, 73. Jansen 0-4, 88. Borgman 0-5.
Scheidsrechter: Middelberg.
Toeschouwers: 100.

FC Wesuwe: Tembaak; Kathmann (68. Vohs), Lilienbaum, König en Grönninger; Albers, Simon Schulte, Keen en Specken; Hocke (46. Zumbeel) en Daniel Schulte (70. Deeken).
SG HFS: Rohling; Korte (72. Doornbos), Wilken, Borgman en Fischer; Schepers (54. Hoppe), Hollen en Schmitz (54. Wilms); Gebben en Gerke; Jansen.


Franse vedettes maatje te groot voor de Belgen

Afgelopen woensdagavond begon het EK-kwalificatietoernooi voor landen met spelers jonger dan negentien jaar. In Assen nam Frankrijk het op t...