donderdag 8 augustus 2019

SuS Rhede maakt het zichzelf onnodig moeilijk, maar is wél koploper

Vorig seizoen hing het verblijf van SuS Rhede in de Möbel Wilken Kreisliga aan een zijden draadje. Dat draadje werd steeds dunner en het was de vraag of het zou knappen of net dik genoeg was. In Haselünne kwam op een lenteavond in mei het antwoord: iets te dun en dus einde Kreisliga en entree 1. Kreisklasse Nord. Heel nodig was het niet om te degraderen, want de grensdorpbewoners die in het prachtig wit spelen hadden het vege lijf best kunnen redden. Heel nodig was het ook niet om tegen Blau-Weiß Lorup niet te winnen en dat gebeurde afgelopen avond dan ook niet. De formatie uit Rhede won met 2-1.

Daarmee kreeg de ploeg waar hij recht op had, namelijk drie punten. Vrij logisch, want de betere ploeg en de meeste kansen. Dat het bij rust 2-0 stond was net zo logisch al had het ook 3-1 of 4-1 kunnen zijn. De supporters van de gasten uit het oostelijke Emsland waren het absoluut niet met de 2-0 voorsprong van de thuisploeg eens: Hendrik Schipmann die even eerder de 1-0 had gemaakt nadat hij knap reageerde op een assist van Daniel Harders, werd tegen de grond gewerkt. Net binnen of net buiten ‘de zestien’, maar scheidsrechter Jansing legde de bal op de stip. Woedend waren ze, de meegereisden uit Lorup. Dat dat helemaal geen penalty kon zijn en de overtreding wel een meter buiten het strafschopgebied plaatsvond. Er waren er ook die het anders zagen en de eerlijkheid gebiedt te zeggen dat het een loepzuivere penalty was. Florian Läken besloot maar raak te schieten en een einde aan de illusies van de gasten te maken. Ze kwamen er tot aan de thee niet aan te pas. Op een schot van Stefan Korte na. De spits van Blau-Weiß Lorup was vlak voor rust wel erg dichtbij succes en had de pech dat Florian Langanke, de keeper van SuS Rhede een topdag had. De man pakte elke bal die hij kon pakken.

Bijna dan, want na een foutloze tweede helft van zijn teamgenoten waarin al lang en breed een verdubbeling van de voorsprong had moeten plaatsvinden, liep het iets anders. Vijf minuten nog en op het prachtige scorebord in het al even prachtige Emspark stond dat er 85 minuten waren gespeeld. Wederom mocht er een speler vanaf elf meter aanleggen. Het was Meikel Scheperjans, de verdediger van de gasten. Hij benutte de strafschop nadat teamgenoot Carsten Wesseln door Stephan Bohmann van de gastheren licht werd getoucheerd. En dus stond het 2-1 en hadden de Lorupers heel veel haast en probeerde SuS Rhede af en toe wat tijd te rekken. Niet heel slim, want de 2-2 kon tot twee keer toe vallen. Korte was weer erg dichtbij, maar had zijn dag niet. Dat had Fabian Langanke wél: hij was de grote redder aan de kant van de thuisploeg die nog goed wegkwam ook: een verdienste van Blau-Weiß Lorup dat maar bleef knokken en over een uitstekende conditie beschikt. Dat geldt ook voor de withemden uit Rhede die met de nieuwe trainer Uwe Frieling na twee wedstrijden de volle buit haalden.

SuS Rhede – Blau-Weiß Lorup 2-1
Scoreverloop: 23. Schipmann 1-0, 34. Läken 2-0, 85. Scheperjans 2-1.
Scheidsrechter: Jansing.
Toeschouwers: 400.

SuS Rhede: Langanke; Brelage, Widder en Prünie; Kevin Wiemker (30. Bohmann); Chris Wiemker, Yannick Läken, Florian Läken en Maier (62. Bruns); Schipmann en Harders (69. Harders).
Blau-Weiß Lorup: Schrand; Wesseln, Struckmeyer, Scheperjans en Schmits (69. Schmidt); Daniel Plaggenborg (58. Revemann), Oldiges, Jan Plaggenborg en Rohjans (46. Schrand); Wingbermühlen en Korte.