dinsdag 10 september 2019

‘Engelse Week’ geen succes voor TuS Aschendorf

Als je voetballend beter bent dan de tegenstander, je kansen genoeg krijgt en je gewoon weet dat je met gemak de wedstrijd kunt winnen en na afloop met lege handen staat dan kan het niet anders of je bent goed flauw. Vrij logisch natuurlijk, want het zit er wel in, maar het komt er niet uit. Het overkwam TuS Aschendorf afgelopen week twee keer en dus is het voor die ploeg flink balen. Na de degradatie naar de 1. Kreisklasse Emsland Nord verliep de competitiestart prima, maar kwam de klad er ineens in met twee nederlagen op rij en een ondankbare middenmootpositie. Gisteravond speelde de ploeg (wederom) op eigen veld (drie keer op rij immers) een bekerduel tegen Blau-Weiss Dörpen. Ook dat duel werd onnodig verloren en dus gold de knock-out in de Emco Kreispokal Emsland, een toernooi voor ploegen uitkomend in de Möbel Wilken Kreisklasse en lager. De gasten wonnen na strafschoppen (7-8).

Wederom was het ongeloof van de gezichten van de spelers van TuS Aschendorf na de wedstrijd af te lezen en verbaal was het ook merkbaar. Doelman Andreas Feldhaus ergerde zich kapot en kon wel door de grond zakken en liet duidelijk merken dat hij ‘nicht amusiert’ was. Het gold ook voor topschutter Peter Landel die na afloop nog wel kon lachen om zijn pass die de bezoekers terug in de wedstrijd hielp en de inleiding op de latere overwinning was. Totaal onnodig, want TuS Aschendorf kan echt een potje voetballen en deed het al beter dan tegen SV Neulangen toen met maar 1-0 werd gerust. Nu was het 2-1, maar had het net vorige week woensdag minimaal 3-1 moeten staan. Kansen genoeg, een veldoverwicht en het betere positiespel. Blau-Weiss Dörpen miste enkele sterkhouders, maar dan nog: de thuisploeg had er veel meer moeten maken en dus was het weer vragen om problemen. Twaalf minuten waren er gespeeld toen TuS Aschendorf aan de leiding kwam. Een afstandsschot van Christoph Kleinhaus belandde achter doelman Florian Terveer. Negen minuten later was Philip Hegemann trefzeker nadat de verdediging van de Dörpeners de kluts kwijt was en veel ruimte liet. Peter Landel onderschepte en bediende collega-aanvaller Hegemann die simpel scoorde. Op slag van rust scoorde Jannes Meyering tegen, maar daarvoor hadden de Aschendorfers er dus al meer kunnen maken.

In de tweede helft kwamen de gasten beter voor de dag net als vorige week tegen SV Neulangen in Aschendorf. Marius Klasen had al vrij vroeg de 2-2 op zijn slof, maar schoot net over. De gastheren oogden onzeker en konden niet met de druk van de bezoekers omgaan en groeven zich steeds meer in en kwamen niet meer toe aan waar ze goed in zijn, namelijk voetballen. Tóch werd het 3-1 door wederom Hegemann. Hij reageerde attent op een trekbal van Sergej Maljutin, de man met een puntgave techniek en prima overzicht. Daarna gebeurde er een kwartier lang van alles en had Hegemann de 4-2 kunnen maken en Jannes Meijering de aansluitingstreffer. Die maakte hij pas elf minuten voor tijd. Peter Landel veroverde de bal en besloot de bal simpel even terug te spelen, maar zijn pass was te laconiek en Blau-Weiss Dörpen wist er raad mee. Marius Klasen bediende simpel Meyering en het stond 3-2. Vervolgens kon het alle kanten op en was het Klasen die in het strafschopgebied werd gevloerd. Hendrik Bruns scoorde vervolgens vanaf de stip en daarna was het meteen tijd. Door het oog van de naald dus voor de bezoekers.

In Duitsland is het zo dat er bij een gelijke stand in het bekertoernooi meteen wordt overgegaan op het nemen van strafschoppen. Iedereen schoot vier keer raak toen verdediger Fikret Filiz van TuS Aschendorf zijn inzet door Terveer zag gestopt. Christoph Kossen schoot als een echte Lothar Matthäus de laatste binnen waardoor de formatie uit Dörpen zich voor de achtste finales plaatste. Eigenlijk ongelooflijk, maar waar. In Duitsland kan zoiets en is het nooit zeker dat je wint. Ook al ben je veel beter, sta je vlak voor tijd nog met 3-0 voor. TuS Aschendorf moet misschien eerst op achterstand komen om een wedstrijd te winnen. Hoe dan ook was het Engels weekje een debakel voor de ploeg.

TuS Aschendorf – Blau-Weiss Dörpen 3-3 (Blau-Weiss Dörpen w.n.s. 7-8)
Scoreverloop: 12. Kleinhaus 1-0, 21. Hegemann 2-0, 45. Jannes Meyering 2-1, 64. Hegemann 3-1, 79. Jannes Meyering 3-2, 90. Bruns 3-3.
Scheidsrechter: Konken.
Toeschouwers: 100.

TuS Aschendorf: Andreas Feldhaus; Broer, Filiz, Markus Landel en Michels-Lübben; Kleinhaus (88. Fabian Terveer), Thomas Feldhaus, Maljuttin en Tieben (90. Richter); Peter Landel en Hegemann.
Blau-Weiss Dörpen: Florian Terveer; Poker, Grüter, Prein en Schulte; Kossen, Marius Klasen, Bruns en Niers; Krallmann (46. Weidekat, 72. Kruth) en Jannes Meyering (85. Lukas Klasen)