woensdag 11 september 2019

Hermann Stürmeyer sloopt SV Eintracht Neulangen: FC Bockholte nu koploper

Dat FC Bockholte de nieuwe ‘Spitzenreiter’ is hebben ze in Niederlang-Siedlung geweten. Zes keer wisten de gasten uit Bockholte het net te vinden in het duel in de 1. Kreisklasse Emsland-Nord tegen thuisclub SV Eintracht Neulangen. Met glans steeg de ploeg dus naar de koppositie en drukte de gastheren en passant weer verder naar onderen. Balen voor SV Eintracht Neulangen, want vorige week maakte de ploeg net een mooie avond mee door bij TuS Aschendorf te winnen. Lekker na drie nederlagen, maar inmiddels kan de formatie weer naar onderen kijken. De 2-6 tegen FC Bockholte was overduidelijk en op de uitslag viel niets af te dingen.

Halfweg koers was het al 1-4 en ook daar viel niet gek veel van te zeggen. De gasten speelden frivool en zetten meteen de toon en lieten de gastheren merken dat ze kansloos waren. Een kwartier konden ze nog standhouden, maar daarna ging het hard. Hermann Stürmeyer was de man die binnen een kwart wedstrijd twee keer het net vond. Na een kwartier maakt hij uit een corner koppend de 0-1 en zeven minuten later verdubbelde hij de voorsprong van de blauwhemden door een gave voorzet van Arthur Richter binnen te tikken. Heel effectief ook daar waar SV Eintracht Neulangen vorige week bij TuS Aschendorf nog goed wegkwam en het na rust nog goed kon maken. Bernd Rusche bracht na een half uur spelen de stand op 1-2. Totaal tegen de verhouding in, want de ploeg had nog geen enkel gevaar gesticht. Zeven minuten voor rust namen de bezoekers verder afstand en twee minuten voor de thee werd het zelfs 1-4. Eigenlijk twee identieke treffers die tot stand kwamen na een prachtige pass richting heel ver het strafschopgebied in. Een mooie loopactie van Arthur Richter leverde de 1-3 op nadat David Etschberger hem bediende. Even later was Stürmeyer als de kippen bij na een prachtige pass van Simon Lünswilken. A la Heini Otto maakte hij een prachtige snoekduik die het kwartet Bockholter treffers betekende.

Normaal gesproken over en uit voor SV Eintracht Neulangen, maar de ploeg kan na rust aardig voor de dag komen en nam meer en meer risico. De technisch vaardige Matthias Mensen verhuisde van de achterhoede naar de voorhoede en zorgde voor meer gevaar. Later werd ook een aantal keren gewisseld. Daniel Specken maakte vrij vroeg in de tweede helft de 2-4 en ineens leek er weer wat mogelijk. FC Bockholte dacht iets te gemakkelijk en dacht dat het wel goed zat, maar zo moet je tegen SV Eintracht Neulangen nooit denken. Na de goal van Specken brak een fase aan waarin de thuisploeg goed voor de dag kwam en de 3-4 had kunnen maken, maar net op het moment dat iedereen heel graag naar voren wilde was daar Henning Bowe die na een krap uur spelen de 2-5 maakte en een mokerslag uitdeelde. Die klap kwam de formatie uit Niederlangen nooit meer te boven en dus konden zij zich gaan opmaken voor de rodeoshow komend weekend. De ploeg is sowieso bijna elk weekend vrij en heeft een abonnement op wedstrijden op woensdag. Toch bleven ze knokken, kwamen er enkele kansen en bleven de gasten heel waakzaam en loeren op een uitval. Ze speelden zuinig en wachtten tot de allerlaatste minuut. Toen scoorde Eduard Etschberger en was het half dozijn Bockholter doelpunten volgeschoten.

SV Eintracht Neulangen-FC Bockholte 2-6 
Scoreverloop: 15. Stürmeyer 0-1, 22. Stürmeyer 0-2, 30. Rusche 1-2, 38. Richter 1-3, 43. Stürmeyer 1-4, 53. Specken 2-4, 59. Bowe 2-5, 90. Eduard Etschberger 2-6.
Scheidsrechter: Többens.
Toeschouwers: 35.

SV Eintracht Neulangen: Grove; Robin (75. Eiken), Mensen, Wösten en Deermann; Röttgers, Juergens (65, Temmen), Rusche en Deters; Thien (55. Holthaus) en Specken.

FC Bockholte: Alsheikhli; Simon Lünswilken, Jonas Lünswilken, Hoormann en David Etschberger; Mertens, Dopp, Bowe (76. Eduard Etschberger) en Jan Lünswilken (66. Nagel); Richter en Stürmeyer.

Franse vedettes maatje te groot voor de Belgen

Afgelopen woensdagavond begon het EK-kwalificatietoernooi voor landen met spelers jonger dan negentien jaar. In Assen nam Frankrijk het op t...