vrijdag 13 september 2019

SV Holthausen/Biene wint Kellerduell in Landesliga

Na negentig minuten voetballen aan de Biener Busch in Biene stond het 1-0 voor thuisploeg SV Holthausen/Biene. Dik en echt dik verdiend was het, maar wat deed de ploeg zich daarmee eigenlijk te kort. Meer dan tien opgelegde kansen en vooral tot aan de thee nauwelijks tegenstand van de hekkensluiter uit Ostrfriesland, SV Grün-Weiss Firrel. Belangrijk was de zege wél, want de Emslanders die vorig seizoen op een haar na promotie naar de Oberliga misten zijn in de kelder van de Landesliga te vinden.

Na de overwinning tegen de Ostfriesen is er in ieder geval weer wat lucht voor zover daarvan kan worden geproken al het seizoen nog maar enkele weken oud is. Zes wedstrijden zijn ze op weg en sommige ploegen zelfs zeven. SV Holthausen/Biene is op zich redelijk compleet in tegenstelling tot de gasten die het hele seizoen al enkele belangrijke krachten missen. Een heel punt wisten ze te behalen en in Biene was er voor hen helemaal niets te halen al was het begin nog wel redelijk. Na negen minuten kwam meteen de kentering: Steffen Schepers, die veel dreiging heeft, trok de bal vanaf links voor waarna de keeper van de bezoekers, René Carstens de bal niet klemvast kon pakken. Vervolgens kon Tim Feldhaus van dichtbij raak schieten. De man die overkwam van het tweede van Spelle-Venhaus en echt een neus voor de goal heeft, wist er uiteraard raad mee en scoorde de enige treffer van de wedstrijd.

Volkomen onlogisch en niet normaal eigenlijk als de hele wedstrijd goed werd bekeken. Na de 1-0 was het voor SV Grün-Weiss Firrel een kwestie van tegenhouden. Ze moesten echt zien te overleven. Kennelijk hadden ze genoeg proviand bij zich en een engeltje in het doek van Carstens ontbrak ook niet al liet hij aan het eind van de wedstrijd zien een behoorlijke keeper te zijn en veel ballen pakte. Zijn collega, Florian Hillebrand, had het steenkoud op deze best aangename nazomeravond. Hij had vrijwel niets te doen en zag zijn handschoenen pas in de tweede helft een beetje groen worden. De bezoekers zetten iets hoger druk en gooiden er ook meer fysieke strijd in, maar dat spel hield ook wat risico in en dus bleven de kansen van de gastheren wel komen. Goede aanvoer vanaf het middenveld van Fabian Lindenschmidt en techneut Amin Rahmani zorgde ervoor dat de spitsen veelvuldig op het doel konden schieten, maar inzetten gingen naast, de balcontrole was niet, de keeper stond in de weg of een pass was net niet scherp genoeg en dus begon het publiek zenuwachtiger te worden. Vooral in de absolute slotfase toen Manuel Suda, de vedette van de bezoekers, maar zo de 1-1 kon maken. Dat was onverdiend geweest en dus bleven de punten waar ze gisteravond hoorden.

SV Holthausen/Biene-SV Grün-Weiss Firrel 1-0 
Scoreverloop: 9. Feldhaus 1-0.
Scheidsrechter: Nibbrig.
Toeschouwers: 205.

SV Holthausen/Biene: Hillebrand; Thole, Bartling en Hilling; Bahns, Lindenschmidt (88. Görtz), Rahmani en Wintermann (74. Elfert); Humbert (71. Schulten), Feldhaus en Schepers.
SV Grün-Weiss Firrel: Carstens; Tulke, Batbay, Lücht en Ocken (71. Janssen); Santos da Luz, Schouwer, Schmidt (60. Harms), Bernd Grotlüschen (80. Otto) en Horn; Suda.

Franse vedettes maatje te groot voor de Belgen

Afgelopen woensdagavond begon het EK-kwalificatietoernooi voor landen met spelers jonger dan negentien jaar. In Assen nam Frankrijk het op t...