vrijdag 25 oktober 2019

TV Bunde herstelt zich knap

Na de beroerde start in de competitie heeft TV Bunde zich aardig omhoog weten te weten in de Bezirksliga I in Ostfriesland. De formatie won aan de lopende band, maar steekt er nog niet bovenuit. De verschillen zijn bovenin nog klein, maar de grensdorpbewoners doen het wél dusdanig goed dat de ploeg vorige week woendag de koppositie kon pakken. Een gelijkspel op eigen veld tegen SV Blau-Weiß Borssum zou daarvoor volstaan. TV Bunde slaagde in zijn missie, maar van harte ging het niet. Het werd 2-2.

TV Bunde-verdediger Derk Bleeker was dan ook niet tevreden. “We brachten tot de rust veel te weinig. We bleven gelukkig strijden en in de tweede helft ging het ook beter.” Over de 0-1 die de gasten via een vrije trap maakten meldde Bleeker dat het geen fout in de verdediging van TV Bunde was. De vrije trap die Brian Wienekamp na iets meer dan een half uur benutte was evenwel een feit en dus liepen Bleeker en de zijnen achter de feiten aan. Op zich was de 0-1 niet onverdiend. Daarentegen had de thuisploeg ook mogelijkheden gehad er iets van te maken, maar heel gevaarlijk waren ze niet. Topscorer Tjark-Eike Schmidt werd heel straks bewaakt en de defensie van de Borssumers stond prima. Er werd goed doorgedekt en vanaf het middenveld konden de buitenspelers de eenzame Bunder spits zelden bereiken. Tot overmaat van ramp voor de gastheren verdubbelde Henning Schmidtke de voorsprong van de gasten ook nog eens. Het was vijf minuten na de 0-1.

Maar daar waar de bezoekers twee keer rap achter elkaar kunnen scoren daar konden de roodhemden uit Bunde het ook: twee minuten was de tweede helft oud en verdediger Thomas Girod kopte steenhard raak nadat een corner was genomen. Volker Wirtjes werd even later knap aangespeeld en bepaalde al vroeg de eindstand. Daarna kon het alle kanten op en had zowel TV Bunde als Blau-Weiß Borssum de wedstrijd kunnen winnen. TV Bunde was op dat moment echter wél koploper, maar omdat concurrent TuRa 09 Westrhauderfehn afgelopen zondag won en TV Bunde niet speelde is ‘TuRa’ koploper met drie punten meer dan TV Bunde. Er werd door de koploper echter ook een wedstrijd meer gespeeld. Het verschil met de achtervolgers is vier punten.

TV Bunde – Blau-Weiß Borssum 2-2
Scoreverloop: 33. Wienekamp 0-1, 38. Schmidtke 0-2, 47. Girod 1-2, 51. Wirtjes 2-2.
Scheidsrechter: Ulferts.
Toeschouwers: 250.

TV Bunde: Groenewold; Dirksen, Bleeker, Girod en Bertram; Diepen, Tom Siemens (20. Christoph Buse), Keno Siemens (74. Van-Leßen) en Queder; Wirtjes; Schmidt.
Blau-Weiß Borssum: Felix Janßen, Schmidchen, Hühn en Poppenga; Wienekamp, Zokora, Tietje (87. Hoogstraat), Boerchers en Balhas; Schmidtke (56. Meier).