dinsdag 28 januari 2020

SC Stadskanaal onder 19 kent geen problemen met Wildervank

De voorjaarscompetities in de hoofdklassen voor JO19-teams moeten nog beginnen en om alvast in het ritme te komen oefenden SC Stadskanaal JO19-1 en Wildervank JO19-1 tegen elkaar. Dat gebeurde gisteravond op het hoofdveld van de Stadskanaalsters. In een best leuke wedstrijd werd het eenvoudig 3-0.


SC Stadskanaal JO19-1-trainer Kevin Smits was tevreden over de verrichtingen van zijn ploeg en daartoe had hij ook alle reden. De gastheren lieten namelijk zien voetballend beter dan de gasten te zijn en kwamen ook al snel aan de leiding door Ahmad Zinati die voorin veel gevaar stichtte. Zinati is snel en handig aan de bal en kan een mannetje passeren. Het moet gezegd dat de blauwhemden een aantal spelers van het eerste elftal opstelden. Dat mag, maar het verschil in niveau viel op. Bij de Wildervanksters louter spelers die eigenlijk nooit in het vlaggenschip van de vereniging spelen, maar het is een keuze. Dennis Vijfschaft is zo’n speler van het eerste elftal van SC Stadskanaal. Hij zorgde er voor rust nog voor dat de voorsprong van zijn ploeg werd verdubbeld. Deed Wildervank dan helemaal niets? Zeker wel. Die ploeg probeerde door compact spel de bal te onderscheppen, maar ook de schade te beperken. Ook verschool de ploeg zich niet, want af en toe volgde er een uitbraak zonder echt heel grote kansen. Dat gold ook voor de formatie van Smits die zuinig speelde.

In de tweede helft was SC Stadskanaal een duidelijk maat te groot en wist het door niet eens vol gas te geven de tegenstander van zich af te houden. Dean Becker scoorde de 3-0 en dat was volkomen terecht. Heel even zette SC Stadskanaal aan en de 3-0 stond op het scorebord in winderig en kil Stadskanaal. Wildervank JO19-1-trainer Swawek Andrzejewski was de hele tijd bezig zijn spelers te coachen en te steunen en zag goed dat zijn spelers steeds een stap te laat waren en daardoor nooit gevaarlijk konden worden. Het enige wapenfeit was een verdwaald schotje op de goal van Joël Roeters die het heel koud moet hebben gehad. Wildervank wilde wel, maar kon niet beter en dat is geen schande tegen SC Stadskanaal met een paar echt goede spelers in de ploeg. Vooral aan de bal en achterin stond het als een huis.

SC Stadskanaal JO19-1-Wildervank JO19-1 3-0
Scoreverloop: 8. Zinati 1-0, 35. Vijfschaft 2-0, 63. Becker 3-0.
Toeschouwers: 25.

Basis SC Stadskanaal JO19-1: Roeters; Dreves, Te Velde, Kuiper en Mulder; De Jonge, Maik Tolner, Nijmeijer en Vijfschaft; Zinati en Overdiep.
Basis Wildervank JO19-1: Van der Veen; Smits, Hut, Nijland en Hofman; Keizer, Kwant en Cosse; Wieringa, McTigue en Jonker.



Franse vedettes maatje te groot voor de Belgen

Afgelopen woensdagavond begon het EK-kwalificatietoernooi voor landen met spelers jonger dan negentien jaar. In Assen nam Frankrijk het op t...