zondag 23 februari 2020

Be Quick 1887 Zaterdag plaatst zich voor laatste zestien in bekertoernooi

Het gaat het vlaggenschip van de zaterdagtak van Be Quick 1887 nog altijd voor de wind: koploper in Zaterdag 3C en een prominente rol in het bekertoernooi. De ploeg blijft maar winnen en kegelde in december jl. achtereenvolgens Groninger Boys Zaterdag en NEC Delfzijl uit de beker. Afgelopen zaterdag werd het Opeinder ONT met 3-1 verslagen en dus wist de Good Old zich voor de achtste finales te plaatsen. Tegenstander daarin is op 3 maart a.s. zondag hoofdklasser Hoogeveen, competitiegenoot van ‘Zondag 1’ van de bespelers van de Esserberg.

Het was er afgelopen zaterdag een gezellige drukte. Voor de imposante toegangspoort van het mooie stadion stond een bus met daarop Paulusma Reizen. Het was dus duidelijk: ONT had een hoop supporters meegenomen en zo was het ook. De Facebookpagina van de club kondigde het al aan en dus kon de koploper in de zaterdag derde klasse C de borst natmaken. Het was min of meer een waarschuwing van de gasten van de dag, maar niets wees erop dat die ploeg het de thuisploeg echt lastig kon maken al was het begin van de wedstrijd van de kant van de Friezen nog wel aardig. Met fanatiek spel en goed storen kwamen de technische voetballers van Be Quick 1887 Zaterdag 1 er niet aan toe. Het duurde een kwartiertje tot de motor van de formatie van trainer Robert van den Berg warm was gedraaid en er werd gescoord. Twee snel achter elkaar volgende treffers leverden een toch wel comfortabele 2-0 voorsprong op. Eerst rondde Bart Kranenborg een knappe aanval met succes af en later – na negentien minuten spelen – zorgde Tijmen Mennink voor een verdubbeling van de voorsprong. Tot aan de thee hadden Van den Berg en de zijnen er nog wel eentje mogen maken. Dat gebeurde niet en dus bleef het bij 2-0 en hield ONT enige hoop op een volgende bekerronde.

Dan zou het in het tweede bedrijf wél uit een ander vaatje moeten tappen. Ook na rust kwamen de Friezen er niet aan te pas. De ploeg wilde wel, maar legde het al tegen een collectief goede thuisploeg met een prima verdediging met de ervaren Thomas Mak en het talent Bart Nanninga. De ploeg kan heel snel de voorwaartsen in stelling brengen om vervolgens gevaarlijk te worden. Gino Fokkens en Tijmen Mennink waren bij vlagen dan ook gevaarlijk. Na rust viel dat geluk van de gasten mee, want de gastheren hanteerden een te laag tempo zodat het lang 2-0 bleef. Ook in de tweede helft zat er meer in. Ondanks het te lage tempo had de Good Old zeker moeten scoren, maar was het Janco van der Veen die tien minuten voor tijd iets terug deed. Daarna was er voor ONT nog wat mogelijk, maar zorgde Sebastiaan Meijwaard ervoor dat hij niet nóg een tegentreffer moest incasseren. Emilou Cordasev zorgde er met een late treffer voor dat ‘ZatUno’ de volgende bekerronde bereikte.

Be Quick 1887 Zaterdag-ONT 3-1
Scoreverloop: 15. Kranenborg 1-0, 19. Mennink 1-1, 80. Janco van der Veen 2-1, 89. Cordasev
3-1.
Scheidsrechter: Jansen (Grolloo)
Toeschouwers: 125.

Be Quick 1887 Zaterdag 1: Meijwaard; Kranenborg, Mak, Nanninga en Betzema; Noordmans, Warmels en Van Veen; Fokkens; Van de Bergs (56. Cordasev) en Mennink (68. Douwstra)
ONT: Hidde Ament; Jesper Landman (77. Jeltema), Wijma, Van der Wiel en Douwsma; Veenstra, Knippels, Janco van der Veen en Bakker; Weisser (73. Thomas Landman) en Smits.

Franse vedettes maatje te groot voor de Belgen

Afgelopen woensdagavond begon het EK-kwalificatietoernooi voor landen met spelers jonger dan negentien jaar. In Assen nam Frankrijk het op t...