vrijdag 3 juli 2020

Twee penalty’s brengen Corenos langszij tegen Middelstum

Bijna vier maanden mochten er door het coronavirus geen voetbalwedstrijden worden gespeeld. Het is iets dat nog nooit iemand had meegemaakt en voor velen was het dan ook een regelrecht drama: geen voetbal en dus vaak saaie avondjes in de mooiste voetbalmaanden van het jaar. Vanaf maart jl. geen voetbal en juist de maanden erna waren de maanden waarin het voor menig voetbalclub te doen was: de titel pakken, degradatie ontlopen, zich proberen te plaatsen voor nacompetitie voor promotie of juist het voorkomen van p/d-wedstrijden. Dit seizoen mocht dat allemaal niet en werd al snel duidelijk dat Koning Voetbal het niet kon bolwerken tegen het veel te sterke virus. Heel logisch allemaal. Daar kan niemand iets van zeggen, maar een gemis was het zeker. Wat een prachtig moment was het gisteravond dan ook in het uiterste noorden van Nederland: Roodeschool om precies te zijn. Daar beten twee streekgenoten het spits van het nieuwe voetbalseizoen af: Corenos tegen Middelstum. Dat is op het Groninger Hogeland een soort Ajax-Feyenoord en dat betekent twee zaterdagvoetbalploegen tegen elkaar. Op een wat een streng bewaakt sportpark zou moeten zijn werd het 2-2.


Van die laatste zin kwam weinig terecht. Kennelijk waren ze bij Corenos zó enthousiast dat het allemaal weer los kon gaan dat ze ‘vergaten’ de te dicht op elkaar staande mensen een vermaning te geven. Geen mensen bij de entree om een oogje in het zeil te houden of er eventueel niet te veel mensen zouden komen, geen ‘teller’ op de parkeerplaats en geen enkel persoon die langs de te drukke zijlijn een balletje richting het Corenos-bestuur opgooide als in ‘te veel mensen en te dicht op elkaar’. Het devies zou moeten zijn: ga achter elkaar staan en maak er drie rijen dik van. Niets van dat alles op een aantal jeugdigen na. Het viel meer mensen op en al goed pratend sprak menigeen de woorden ‘dit kun je toch niet controleren, net als dat juichen dat niet mag’. Daar mag iedereen gelukkig een mening over hebben. Feit is dat het enthousiasme de boventoon voerde en ook dat is te billijken. Men genoot vooral van twee gretige ploegen die er echt zin in hadden.

Corenos begon trouwens erg matig, maar dat gold niet voor de gasten die frivool speelden en af en toe heerlijk combineerden. Ze stonden halverwege de wedstrijd met 2-0 voor en daar viel niets van te zeggen. De thuisploeg kreeg ook twee beste kansen. Vooral Sander Brouwer was de man die best had mogen scoren. Heel veel verder kwam de Roodeschoolsters vooralsnog niet, daar waar de bezoekers er eigenlijk nog wel eentje bij hadden mogen maken. Dennis Verkerk was de maker van de 0-1 en een juweel van een goal van Thijs Oosterhoff betekende de verdubbeling van de Middelstumer voorsprong.

Appeltje eitje zo leek het en dat leek na rust ook zo te zijn toen Middelstum er nog een had kunnen maken. Te aanvallend zo leek het en de 1-2 uit een strafschop door Marcel Dijkstra betekende het breekpunt in de wedstrijd. Middelstum kwam er niet goed meer uit en de thuisploeg rook mogelijkheden. Fysiek leek het aan hun kant ook wat beter en daar hadden de bezoekers meer en meer moeite mee. Achterin stond het bij de blauwheden niet altijd safe. Dat bleek ook voor rust twee keer heel duidelijk. Laat in de wedstrijd werd dat afgestraft toen een overtreding in het strafschopgebied werd gemaakt en Dijkstra de stand in evenwicht bracht.

Corenos-Middelstum 2-2 
Scoreverloop: 14. Verkerk 0-1, 33. Oosterhoff 0-2, 56. Dijkstra 1-2 (strafschop), 78. Dijkstra 2-2 (strafschop).
Scheidsrechter: Thon.
Toeschouwers: 200.



Franse vedettes maatje te groot voor de Belgen

Afgelopen woensdagavond begon het EK-kwalificatietoernooi voor landen met spelers jonger dan negentien jaar. In Assen nam Frankrijk het op t...