zondag 2 augustus 2020

SV Langen net even handiger dan SV Surwold

Een wedstrijd om over naar huis te schrijven was het niet, het duel in Surwold-Börgermoor tussen Kreisligist SV Surwold en Bezirksligist SV Langen. Heel karig en slechts twee goals. Ze werden door de bezoekers die een klasse hoger spelen gemaakt en dat was ook wel verdiend. Daar was echter ook alles mee gezegd. Feit is dat beide clubs weer uit de startblokken zijn en de voorbereiding op het nieuwe seizoen zijn begonnen.

Leden van SV Surwold, dat op twee complexen speelt, hielden nauwlettend in de gaten of er ook meer dan vijftig toeschouwers zouden komen. Dit uiteraard in verband met het coronavirus. “We zijn aan het tellen, maar de vijftig halen we niet hoor. Er is plek zat en staan kan ook nog”, meldde men het publiek. Het sportparkje aan het Küstenkanal was nog niet helemaal netjes, want er stond gewoon een doel voor de tribune en er lag van allerlei trainingsmateriaal op de tribune, maar ze kunnen het er kwijt en de competitie is nog niet begonnen en dus kunnen ze het zo nog verantwoorden. Het spel dat SV Surwold liet zien was nog niet om over naar huis te schrijven en moet echt beter al lopen er een paar handige aanvallers rond. SV Langen had de boel achterin goed staan met de ervaren Patrick Schnettberg die al in de Landesliga speelde en Gerd Raming-Freesen, een van de vier broers Raming-Freesen. Ook Markus was er, maar Stefan en tospcorer Martin niet. Ook ontbrak de vaste kern fanatieke supporters van het oergezellige SV Langen. De stadionspreker fietst graag een rondje en wil in de zomermaanden extra genieten en een Nederlandse inwoner van het dorp loopt graag hard en komt later wel weer eens kijken als zijn SV Langen, de cultclub uit Niederlangen, weer gaat vlammen in de Bezirksliga.

Vooralsnog geldt pezen in het Emsland en proberen de boel op de rit te krijgen. Dat ging zonder Martin en Stefan Raming-Freesen niet heel gemakkelijk, maar echt in de problemen kwamen de in het wit spelende Niederlangers ook niet. Nog voor rust werd het duel beslist. Eerst door een goal van Michael Cordes en later door middenvelder Oliver Holthaus, de beste man van het veld. De wedstrijd die over drie keer een half uur ging en prima door Ramona Goldenstein werd geleid bloedde daarna langzaam dood en er viel bar weinig te beleven. SV Surwold probeerde het nog wel, maar had veel te weinig power er iets van te maken en bij de bezoekers stond het organisatorisch gewoon goed. Maar SV Langen kan niet zonder spelmaker Stefan Raming-Freesen en goaltjesdief Martin Raming-Freesen. Dat bleek wel weer. 

SV Surwold-SV Langen 0-2
Scoreverloop: 15. Cordes 0-1, 23. Holthaus 0-2.
Scheidsrechter: Mevr. Goldenstein (Surwold)
Toeschouwers: 40.

Franse vedettes maatje te groot voor de Belgen

Afgelopen woensdagavond begon het EK-kwalificatietoernooi voor landen met spelers jonger dan negentien jaar. In Assen nam Frankrijk het op t...