woensdag 19 augustus 2020

Blau-Weiß Papenburg mist te veel mensen om het Eintracht Nordhorn lastig te kunnen maken

Het verschil in klassen tussen Blau-Weiß Papenburg en Eintracht Nordhorn is maar één, maar het verschil tussen de Landesliga en de Bezirksliga is immens. De Papenburgers spelen al een paar jaar op dat hogere niveau, het niveau dat de formatie uit het Grafschaft Bentheim ambieert. Tenminste, als het aan het grootste gedeelte van de selectie ligt. Maar dat grootste gedeelte was er nu net niet. Dat gold ook voor de thuisclub die maar een paar basisspelers kon opstellen. De Papenburgers liepen steeds achter de feiten aan en verloren met 3-2.

Het was allemaal heel gezapig tot aan de rust. In het Emsland werden veel, heel veel fouten gemaakt. Vooral aan de kant van de gastheren die elkaar duidelijk niet konden vinden. De bezoekers speelden erg compact en konden maar vier basisspelers opstellen. Topscorer Kamaljit Singh was er wél bij. Hij was ook de maker van de 0-1 door heel leep tussen de verdediging van de in het wit spelende gastheren door te steken. Daar waar Singh normaliter een pure spits is en er elk seizoen wel dertig in schiet daar was hij nu manusje van alles. Dit om het team te steunen. Hij deed dat goed en was de beste man van het veld. “Dat zal ook mijn rol worden dit seizoen. Dan weer ‘op tien’, dan ‘op acht’ en zelfs ‘op zes’. Natuurlijk zal hij veel goals willen maken, maar hij heeft alles voor zijn ploeg over en samen met broertje Surwinder (19) en een aantal zeer goede aanvallers en hechte verdediging moet dit team in staat zijn bovenin de Bezirksliga 3 Weser-Ems mee te draaien. Eintracht Nordhorn is echt een ploeg die heel compact kan spelen en vooral geduldig en heel rap de spitsen in stelling kan brengen. Gisteren waren Kawa Acar, Koray Yesilkaya en onder meer Baris Yilmaz er niet bij, maar er viel voor de gasten genoeg om van te genieten. Natuurlijk, Blau-Weiß miste ook een hoop spelers, maar zit kennelijk te dun in de spelers en had grote problemen op het middenveld. Fysiek kwamen ze daar veel te kort en de helemaal niet hard, maar vooral fair spelende Kamaljit Singh had bijna elke bal en was bij elke aanval betrokken.

Tóch werd het in de eerste helft nog 1-1 door Tom Kruth. De prima keeper en veruit de beste keeper in de Bezirksliga 3, Fabian Pley, keerde de inzet aanvankelijk nog, maar moest capituleren. Na rust ging het vervolgens prima met de Nordhorners die op een 2-1 en 3-1 voorsprong kwamen. Eerst door Yilmaz Karadas en later door Dustin Tschorn. Daarna werd het duel pas echt leuk, want veel strijd en inzet en nog meer passie. Blau-Weiß kreeg later nog een strafschop die door David Schiller werd benut. Het bleek de eindstand. Kamaljit Singh was tevreden. “We misten veel jongens en dat vingen we goed op. Papenburg gaat het lastig krijgen in de Landesliga. We oefenen heel veel en dat is goed. Eintracht wil een goed seizoen spelen. Ik denk dat we op de goede weg zitten.”

Blau-Weiß Papenburg-Eintracht Nordhorn 2-3
Scoreverloop: 10. Kamaljit Singh 0-1, 21. Kruth 1-1, 55. Karadas 1-2, 66. Tschorn 1-3, 75. Schiller 2-3 (strafschop).
Scheidsrechter: Schulte.
Toeschouwers: 150.

Franse vedettes maatje te groot voor de Belgen

Afgelopen woensdagavond begon het EK-kwalificatietoernooi voor landen met spelers jonger dan negentien jaar. In Assen nam Frankrijk het op t...