zondag 2 augustus 2020

Harkemase Boys prima tegen HHC Hardenberg

Het was gisteren weer als vanouds knus op sportpark De Bosk in het Friese Harkema. Het voetbalgekke dorp liep weer helemaal uit voor een prachtig affiche: Derde Divisionist Harkemase Boys beet er namelijk het spits af tegen het een divisie hoger spelend HHC Hardenberg. Uiteraard verliep alles ‘coronaproof’ en dus werd van tevoren aangegeven dat er maximaal vierhonderdvijftig mensen naar binnen mochten. Die kwamen niet, maar met een slordige driehonderd mensen nog altijd een mooi aantal. Ze zagen de Harrekieten nog winnen ook en op de 1-0 viel helemaal niets af te dingen al zat er nog wel meer in.

HHC Hardenberg liet werkelijk helemaal niets zien. De ploeg kan zich erachter verschuilen dat de ploeg altijd goed opbouwt en een mooi, goed spelend team zoekt. Dat komt ook wel, maar van de nummer twee uit de Tweede Divisie mag meer worden verwacht. Spits Rob van der Leij, geen kleintjes, stond op een eiland en kwam niet door de hechte defensie van de Boys met een ijzersterke Iloba Achuna en ook de jonge Thomas Prinsen stond zijn mannetje. Harkemase Boys speelde heel slim en vooral erg compact en vanuit een heel goede organisatie. Voorin lopen een paar handige jongens, zoals Jhurrey Margaritha en nieuwkomer Arnoud Bentum. Bentum komt van hoofdklasser Be Quick 1887 uit Haren en werd uiteindelijk matchwinner door na zeven minuten al raak te schieten. Met een mooie boogbal na een pass van achteruit werd de wedstrijd beslist.

Daarna toonden de Harrekieten zich vooral fysiek sterker en werd menig duel gewonnen. De gasten kwamen er niet aan te pas en zijn duidelijk zoekende. Harkemase Boys speelde al enkele wedstrijden en zijn dan ook iets verder, maar dat mag geen excuus zijn als je een klasse hoger speelt. Na de 1-0 zat er nog wel meer in en hadden de Friezen er ook twee of drie kunnen maken. Die goals bleven uit al was er vaak gevaar van de snelle Margaritha en de lepe Bentum en was Henny Bouius balvast en konden anderen aansluiten om zo druk te houden. Het was een kwestie van een goede organisatie van achteruit en dan snel de bal inspelen om zo de voorwaartsen te bereiken. Dat ging op zich prima, maar de Boys blonken vooral uit in de boel goed hebben staan, keihard werken, overal tussen te zitten en het de Overijsselers het voetballen onmogelijk te maken. Dat lukte allemaal ook al kwamen de bezoekers na rust wat beter uit de verf en kregen ze een paar kansjes, maar het stelde niet zo gek veel voor. De Harrekieten hadden pech dat de zeer goede doelman Nick Borgman onder de lat kwam te staan en HHC Hardenberg van een grotere uitslag behoedde.

Harkemase Boys-HHC Hardenberg 1-0
Scoreverloop: 7. Bentum 1-0.
Toeschouwers: 300.

Franse vedettes maatje te groot voor de Belgen

Afgelopen woensdagavond begon het EK-kwalificatietoernooi voor landen met spelers jonger dan negentien jaar. In Assen nam Frankrijk het op t...