donderdag 20 augustus 2020

TV Bunde op halve kracht niet eens zo slecht tegen topamateurs van Kickers Emden

Het grote Kickers Emden kwam gisteravond op bezoek bij TV Bunde. De gasten spelen twee klassen hoger en is een echte cultclub die al eens in de 3. Liga speelde, het niveau waarop SV Meppen nu speelt. Financieel konden de havenstedelingen het niet bolwerken en dus moesten ze weer opnieuw beginnen. Dat ging heel gestaag: van de Landesliga naar de Oberliga met als droom de Regionalliga te bereiken: semiprofniveau in Duitsland. TV Bunde is Bezirksligist en miste heel wat basisspelers, maar gaf zich niet zomaar gewonnen. Het werd weliswaar 2-5 in het grensdorp, maar dat is echt een keurige prestatie.

Kickers Emden is een mooie ploeg om te zien. Een ploeg ook met een enorme supportersschare, maar daarvan waren er gisteren niet veel. Hoewel Emden-Bunde maar ‘even’ is, namen weinig inwoners van de stad de moeite naar Bunde af te reizen. Hun ‘BSV’ speelt wel vaker en misschien hebben ze niets met de TV uit Bunde. Hoe dan ook was er af en toe een verdwaalde supporter in een blauw shirt te zien. De een had er ‘Jakob’ op staan, de ander de naam van zijn favoriete speler. Ze zagen dat hun ploeg na een half uur spelen al op een 3-0 voorsprong stond. Tido Steffens zorgde er met een loepzuivere hattrick voor dat Kickers Emden gemakkelijk aan de leiding kwam. TV Bunde speelde helemaal niet zo slecht, want verdedigde goed, was niet bang om te voetballen, maar kon het hoge tempo, de wisselingen daarin en de slimheid en dus de kwaliteit van de bezoekers gewoon niet overwinnen; er viel bij vlagen niet tegen te voetballen. Op belangrijke momenten slaan ze toe en net op momenten dat TV Bunde mee leek te kunnen ging het mis. Dát was het verschil. 

Voor de Ostfriesische Tee deed tweede elftalspeler Lukas Kappernagel van de formatie uit Bunde iets terug. Hij speelde goed en vaak was zijn bijnaam dan ook te horen: ‘Kappie’. Aan het begin van de tweede helft ging het ineens spoken, want Luca Hauwen scoorde ineens de 2-3. “Ze worden nerveus”, sprak een drietal heren van middelbare leeftijd al grappend. Ze wisten heel goed dat Kickers Emden nog wel twee tandjes zou bijzetten om TV Bunde er nog onder te krijgen en zo was het ook. Maar de heren genoten en dat was hen veel waard. Een Krombacher zu Dritt en later nog maar een exemplaar en genieten maar. Bij een heel lichte overtreding van hun rode helden uit het Reiderland ging het “Er is niets aan de hand”, maar ook hier lachten ze als in ‘we weten het ook wel, maar zijn een avondje uit’. Dat het later 2-4 en 2-5 werd door respectievelijk Holger Wulff en Sebastian Bloem, twee van de betere spelers van de avond was niet zo gek: slimme spelers, boordenvol kwaliteit. Daar kon TV Bunde zich niet tegen weren. Ook Jannes Muising, de dappere doelman van het tweede, niet. Hij keepte heel aardig en is een prima vervanger van Joachim Groenewold die volgens clubman en omroeper Gerold van Hoorn met vakantie was. En zo ontbraken er meer. In het mooie plat-Bunders sprak hij de namen uit. Ook toen hij de opstellingen voorlas. Niet in het hokje waar hij altijd zit, maar vlak voor de gezellige kiosk waar men ook in coronatijd braadworsten, bier en koffie verkocht.
 
Van alle markten thuis. Dat is TV Bunde, een prachtige ploeg die wel eens voor de titel in de Bezirkliga 1 kan gaan. Er ontbrak nogal wat en dan zó tegen het grote Kickers Emden, dat niet eens met de handrem op speelde, voor de dag kwam, dan kun je nog veel meer. 

TV Bunde-Kickers Emden 2-5
Scoreverloop: 2. Steffens 0-1, 20. Steffens 0-2, 30. Steffens 0-3, 41. Kappernagel 1-3, 50. Hauwen 2-3, 62. Wulff 2-4, 67. Bloem 2-5.
Scheidsrechter: Eden.
Toeschouwers: 150.

Franse vedettes maatje te groot voor de Belgen

Afgelopen woensdagavond begon het EK-kwalificatietoernooi voor landen met spelers jonger dan negentien jaar. In Assen nam Frankrijk het op t...