zaterdag 10 oktober 2020

‘Weiße Elf’ laat het lopen tegen hekkensluiter

Je hebt wel eens van die wedstrijden waarin je gewoon beter bent dan de tegenstander, maar omdat die ploeg zonder punten laatste staat en het wordt op een gegeven moment 2-0 dat je dan denkt van ‘het zit wel goed’. Zo’n wedstrijd was het gisteravond in Nordhorn tussen VfL Weiße Elf Nordhorn, middenmoter in de Bezirksliga Weser-Ems 3 en hekkensluiter SF Schwefingen. De thuisploeg kwam gemakkelijk op 2-0, maar liet de gasten steeds veel te gemakkelijk terug in de wedstrijd komen en moest zelfs toezien dat het 3-3 werd.

Sergen Dönmez en de zijnen konden wel door de grond zakken toen het laatste fluitsignaal van de scheidsrechter klonk. Eigenlijk was dat nog wel te begrijpen ook, want wat maakte de formatie uit het Grafschaft Bentheim het zichzelf ongelooflijk en onnodig moeilijk. Het begin van de wedstrijd was nog enigszins voor de bezoekers die helemaal niet bang bleken, maar na een krap half uur spelen werd het 1-0 door Marco Löffler die een corner in een keer binnenschoot. Elf minuten later stond het ineens 2-0 door een ‘slimme’ goal van Sergen Dönmez, de vedette van de Nordhorners. De man is een pure centrumspits die nauwelijks ruimte nodig heeft en het is bij hem vaak kans-goal. Op het moment dat de 2-0 was gevallen leek de thuisploeg al te denken dat ze er waren, want SF Schwefingen ‘is toch maar puntloos laatste’. Maar een minuut voor het ingaan van de rust kwam er wederom een corner. Deze keer voor de gasten uit het Emsland. Sebastian Mogge tikte van dichtbij in en de wedstrijd die geen wedstrijd meer was werd dat tóch weer.

Na de pauze gaven de gastheren vol gas en Dönmez deed zijn naam eer aan en schoot vanuit het niets loeihard op de goal en zag zijn inzet tegen de touwen belanden. Op dat moment dacht zijn ploeg al helemaal dat het appeltje eitje was en de 4-1 leek aanstaande. Net op dat moment kantelde de wedstrijd. De spelers uit Schwefingen gingen voorin ‘hoger staan’, er werd derhalve ook meer druk uitgeoefend en het middenveld was steeds een prooi voor de spelers in het oranje. Weiße Elf kwam er mondjesmaat nog aan te pas, maar zag vooral een sterker wordend SF Schwefingen dat op 3-2 kwam door Christoph Röttger. Op dat moment was er driekwart wedstrijd gespeeld en leek er op zich geen vuiltje aan de lucht voor de Nordhorners. Ondanks de aansluitingstreffer bleven ze nonchalant en volgde de 3-3 door Hendrik Sur tien minuten voor tijd ook nog eens. Ze konden erop wachten.

VfL Weiße Elf Nordhorn-SF Schwefingen 3-3

Scoreverloop: 29. Löffler 1-0, 40. Dönmez 2-0, 44. Mogge 2-1, 50. Dönmez 3-1, 65. Röttger 3-2, 80. Sur 3-3.