zaterdag 10 juli 2021

TuS Aschendorf krijgt veel te weinig in Papenburg

Afgelopen vrijdagavond stond er een heuse derby op het programma. In Papenburg was het Blau-Weiß Papenburg 2 tegen TuS Aschendorf. Een tweede tegen een eerste elftal, dat kan gewoon in Duitsland. Bovendien speelt het tweede van Blau-Weiß Papenburg hoger dan het eerste van TuS Aschendorf, namelijk Kreisliga tegen 1. Kreisklasse. Tus Aschendorf probeert terug te keren op dat niveau, maar heeft daar alle moeite mee en dus gaan ze het dit seizoen maar weer eens proberen. In de derby zag het er niet zo slecht uit, maar werd wél met 3-1 verloren. Totaal onnodig, maar het zij zo.

Op het B-veld, achter de grote tribune van Landesligist Blau-Weiß Papenburg, werd het duel afgewerkt. Op de Facebookpagina van de Papenburgers werd nog de hoop uitgesproken dat er ook maar een paar supporters zouden komen en dat is toch wel erg voorzichtig en enigszins angstig? Natuurlijk telt het eerste bij deze grote club, maar het tweede speelt ook op heel behoorlijk niveau en verdient wel iets meer aandacht natuurlijk. Aan de achterkant van de tribune zaten braadworstenbakkers en mannen die er bier verkochten. Het handjevol mensen dat aan het begin van de wedstrijd langs het veld stond te kijken werd bijna gesmeekt om wat te kopen, want anders zouden ze er niet doorkomen. Later bleek dat het een behoorlijke avond is geworden, want menig flesje bier werd verkocht en braadworsten ook al. Na afloop bleef het nog lang gezellig met zowel Papenburgers als Aschendorfers. Er kwamen immers steeds meer mensen, maar de teller stokte bij nog geen veertig.

Ze zagen toe hoe de gastheren in laag tempo in het begin het betere van het spel hadden. De gasten kwamen er later beter in en hadden van de trage achterhoede van Blau-Weiß Papenburg moeten profiteren. Ze deden het niet. De thuisploeg kreeg af en toe een kans en kwam ook aan de leiding door Robin Schomaker. Hij was de diepste spits, omdat Sören Sorge nog geblesseerd is. Af en toe een schot uit de tweede lijn van Maik Fuchs en een klein kansje, dat was het eigenlijk wel. TuS Aschendorf werd echter steeds gevaarlijker en zag dat na rust meer en meer tot uiting komen en kwam ook terecht op gelijke hoogte door Philip Hegemann. Daarna hanteerden de gasten een wel heel hoog tempo en ontstonden er aardig wat kansen. De 1-2 hing in de lucht, maar net op het moment dat die wel erg dichtbij kwam, sloeg de thuisploeg toe: eerst weer Schomaker en later oudgediende Jonathan Wittrock. TuS Aschendorf stond erbij en keek ernaar. De ploeg wilde te graag, zorgde daarvoor voor grote gaten en omdat de Papenburgers ervaring genoeg hebben stonden de poppetjes van die ploeg prima en was het een kwestie van positioneren, goed schakelen en te verbinden. Schomaker en Wittrock scoren altijd wel en dus was het een bekeken zaak.

Blau-Weiß Papenburg 2-Tus Aschendorf 3-1

Scoreverloop: 17. Schomaker 1-0, 52. Hegemann 1-1, 60. Schomaker 2-1, 73. Wittrock 3-1.
Scheidsrechter: Reckmann (Surwold)
Toeschouwers: 40.
 

 

Franse vedettes maatje te groot voor de Belgen

Afgelopen woensdagavond begon het EK-kwalificatietoernooi voor landen met spelers jonger dan negentien jaar. In Assen nam Frankrijk het op t...