dinsdag 25 januari 2022

SV Bad Bentheim naar nipte overwinning in Neuenkirchen

Het was eigenlijk gewoon een derby: het tweede van SuS Neuenkirchen tegen SV Bad Bentheim. Toch komen beide teams uit verschillende deelstaten: de thuisploeg uit Nordrhein-Westfalen en de bezoekers uit Niedersachsen. Twee Bezirksligisten die op Supersunday in het noordelijke Westfalenand oefenden. Die dag stonden op het kunstgrasveld van SuS Neuenkirchen maar liefst drie duels op het programma: rond het middaguur moest het derde, halverwege de middag het eerste en om half zes de reserves. De bezoekers uit Bentheim waren beter, maar vergaten de voorsprong verder uit te bouwen en dus werd het 2-3.

Er zat meer in, maar zoals wel vaker dit seizoen maakte SV Bad Bentheim het zichzelf weer onnodig lastig. Het houdt zoveel in als een comfortabele voorsprong (bijna) weggeven. In Neuenkirchen ging het voor de gasten echter net goed. Niet dat het heel erg zou zijn als het 3-3 zou zijn geworden, maar leuk is anders. Onnodig ook. Er waren zelfs grapjassen die zeiden dat het 0-4 stond, maar zo goed waren de Bentheimers ook weer niet. Wel beter dan de formatie uit Neuenkirchen. Het duurde trouwens even tot er werd gescoord: pas in de tweede helft viel de eerste van twee treffers van spits Sebastian Schmagt te noteren. Het was in de 51ste minuut. Bijna een half uur later verdubbelde hij de voorsprong. Daarna brak het doemscenario van de club van scheidend trainer Dennis Fischer aan. André Hölscher zorgde voor de 1-2. Drie minuten na de goal van Schmagt. Maar heel kort erna maakte Mirko Fischer een einde aan het slotoffensief van SuS Neuenkirchen 2.

Althans, dat dachten velen. Ook de nieuwe trainer van SV Bad Bentheim, oud-speler van die club en en middenvelder van het eerste elftal van SuS Neuenkirchen, Jörg Hussmann. Hij zag dat Lukas Göers in de slotminuut een penalty benutte. De aansluitingstreffer kwam te laat, maar het zegt wel weer iets over SV Bad Bentheim. Het team zal ervoor moeten waken dit niet te vaak te doen, want dan gaat het onnodig mis als straks de competitie zal worden hervat.

SuS Neuenkirchen 2 – SV Bad Bentheim 2-3

Scoreverloop: 51. Schmagt 0-1, 78. Schmagt 0-2, 81. Hölscher 1-2, 83. Fischer 1-3, 90. Göers (strafschop) 2-3.
Toeschouwers: 30.
Scheidsrecher: Conrads.
 

 

 

Franse vedettes maatje te groot voor de Belgen

Afgelopen woensdagavond begon het EK-kwalificatietoernooi voor landen met spelers jonger dan negentien jaar. In Assen nam Frankrijk het op t...