maandag 24 januari 2022

Malte Nieweler wijst SuS Neuenkirchen de weg

Malte Nieweler was weer eens belangrijk voor SuS Neuenkirchen. De behendige aanvaller schoot er afgelopen zondag drie in tijdens het duel met TuS Altenberge, eigenlijk een soort van derby in het uiterste noorden van Westfalen. Een duel ook tussen twee ploegen die het vooralsnog lastig hebben in de competities waarin ze uitkomen: SuS Neuenkirchen speelt in de Verbandsliga en de gasten van de dag een niveautje lager, maar nog altijd aanzienlijke niveaus. De thuisploeg was beter, al begonnen de bezoekers best brutaal en probeerden ze iets te forceren. Later bleek dat het krachtsverschil simpelweg te groot was. Vooral de scoringsdrang van Nieweler werd de formatie uit Altenberge te veel.

Na een helft spelen was het eigenlijk wel al duidelijk welke ploeg op het kunstgras in het knotsgekke voetbaldorp Neuenkirchen zou winnen. Dat was de thuisploeg die het zaakje goed had staan en voorin vooral veel kwaliteit heeft. Een sterk middenveld met veel dynamiek deed de gasten er eigenlijk niet aan toekomen al moet gezegd dat zij ook echt een ploeg hebben die wel wat kan. Af en toe een speldenprikje, maar die kwamen vooral in de tweede helft toen het al 3-0 stond. Na een kwart wedstrijd scoorde Julian Knocke na een gave aanval via de linkerkant, vijf minuten later was Nieweler er als de kippen bij om de voorsprong te verdubbelen. Heel slim liep hij door de verdediging en was hij Felix Kemper te slim af.

Het was echt de wedstrijd van Nieweler die in de competitie nog maar drie keer scoorde, maar de voorbije jaren was hij vaak de man die aan de lopende band scoorde. Hij deed het in de Verbandsliga, de Oberliga (het hoogste Duitse amateurniveau) en de jeugd van VfL Osnabrück. Ooit speelde hij zelfs nog een wedstrijd in de 3. Liga bij VfL Osnabrück. Kwaliteit zat deze man en hij liet zien het scoren niet te zijn verleerd. De verdediging van de bezoekers had alle moeite met hem en binnen een minuut spelen in de tweede helft schoot hij zijn tweede treffer achter Valentin Schulz van TuS Altenberge.

Appeltje eitje zo leek het wel, maar Steffen Exner deed heel snel hierna iets terug al was niet iedereen het erover eens of de bal wel of niet over de lijn was. Keeper Marvin Wiesmann van SuS Neuenkirchen leek niet geheel zeker van zijn zaak en deed van alles en dacht de bal ook te hebben gekeerd, maar scheidsrechter Phillippe Najda besloot de treffer aan de bezoekers te kennen. Heel even mochten ze ervan genieten, want na driekwart wedstrijd was het weer raak. Uiteraard was Malte Nieweler de maker. Even ervoor kreeg Niklas Wiechert van TuS Altenberge een rode kaart en werd het er dus niet gemakkelijker op.

En dus weer een goede prestatie van SuS Neuenkirchen dat tegen Eintracht Rheine ook al een goede indruk achterliet. Deze ploeg moet toch in staat zijn op de ranglijst te stijgen. Dat geldt eigenlijk ook wel voor TuS Altenberge dat heel hard kan werken en een paar goede lopers heeft. Een echte killer mist nog, maar daarvoor was de Verbandsligist ook te goed.

SuS Neuenkirchen-TuS Altenberge 4-1

Scoreverloop: 22. Knocke 1-0, 27. Nieweler 2-0, 46. Nieweler 3-0, 52. Exner 3-1, 71. Nieweler 4-1.
Rode kaart: 68. Wiechert (TuS Altenberge).
Scheidsrechter: Najda.