woensdag 30 maart 2022

Broertjes Scherpen schieten met scherp in Zandpol

‘Maar’ 0-4 viel afgelopen avond aan het einde van het kelderduel in de zondag vijfde klasse D tussen Zandpol en Weiteveense Boys te noteren. Voor de bezoekers zat er nog wel meer in. Voor de thee al, maar het stond toen slechts 0-1 door een treffer van Jesper Scherpen, een van de smaakmakers bij de rood-witten. Broertje Stijn deed het ook goed en was vaak een plaag voor de ploeg die dit seizoen zo wordt geplaagd.

De broertjes Scherpen waren samen goed voor drie goals: Jesper maakte na een klein kwartier in de tweede helft op fraaie wijze de tweede waarna Rencko Niers en Stijn Scherpen ook meedeelden in de feestvreugde. Het was eigenlijk een walk-over; van begin af aan was te zien dat de Boys de betere waren. De eerste goal van Jesper Scherpen viel al in de derde minuut en de kansen die Zandpol kreeg waren op slag van rust: twee heel grote overigens, maar de gelijkmaker zou niet verdiend zijn geweest.

En dus gaf Weiteveense Boys in het tweede bedrijf gas: hoger tempo, individuele acties en vaak ‘in de zestien’ te vinden. Zandpol werd nooit echt gevaarlijk en hoopte op een zo klein mogelijke nederlaag. Heel lang leek dat ook goed te gaan, maar op den duur was het niet meer te belopen, kregen de gasten waar ze recht op hadden en sloten ze door dit resultaat bij de heel brede middenmoot aan. Met een beetje mazzel stijgen ze naar plek vier, iets dat absoluut mogelijk is, want een ploeg met potentie. Voor Zandpol zal het knokken met De Treffer’16 worden om te bepalen wie als voorlaatste en laatste zal eindigen.

Zandpol-Weiteveense Boys 0-4

3. Jesper Scherpen 0-1, 59. Jesper Scherpen 0-2, 76. Niers 0-3, 84. Stijn Scherpen 0-4.
Toeschouwers: 80.
 

Franse vedettes maatje te groot voor de Belgen

Afgelopen woensdagavond begon het EK-kwalificatietoernooi voor landen met spelers jonger dan negentien jaar. In Assen nam Frankrijk het op t...