woensdag 15 juni 2022

ZatUno op drempel tweede klasse na winst op SC Loppersum

Ze wachten er al jaren op op De Esserberg: het zaterdagteam zal en moet naar de tweede klasse. Be Quick 1887 Zaterdag, door de spelers ZatUno, genoemd is er dichterbij dan ooit, want won gisteravond op eigen veld van SC Loppersum. 2-0 werd het. Een degelijk potje, bijna niets weggegeven en klaar voor promotie.

Nog even de drempel overstappen die FC Klazienaveen heet en het is gelukt. FC Klazienaveen dus, dat is de tegenstander komende zaterdag als op neutraal terrein de sprong naar de tweede klasse kan worden gemaakt. Die ploeg is het gewend om op dat niveau te spelen, de formatie uit Haren nog niet. Een mooi team met spelers die al in het ‘grote’  Be Quick Zondag-team speelden. Namen? Willem Lanjouw, een decennium geleden nog een van de beste amateurspitsen van ons land, Aron Strengholt, een betrouwbare middenvelder en de ijzersterke verdediging met Thomas Mak en Jelte van den Berg. Er kwam nauwelijks een muisje door, ook de ervaren Jacob Havinga niet en dus was het voor ‘Be Quick’ zakelijk voetballen en de kansen afwachten. Ze deden het bekwaam. Voor de rust scoorde Lanjouw en laat in de wedstrijd Mick Dollenkamp: echte stad-Groninger namen die dus niet in het eerste van Be Quick Zaterdag misstaan.

Loppersum wilde wel, maar kon niet beter en hoopte op dat ene goaltje. Het bleef lang spannend, maar dat deed thuisploeg zelf; voor de thee hadden ze de voorsprong allang moeten uitbouwen naar 3-0. Doelman Sebastiaan Meijwaard had een eenvoudige avond al moest hij een paar keer redding brengen. Hij deed dat goed en ziet de finale tegen de Drenten met vertrouwen tegemoet. Een veld moet dan nog wel worden gevonden, maar dat komt vast goed. “Wij hopen op ACV. Kunstgras immers.” Trainer Patrick Beek van FC Klazienaveen: “Wij niet. Wij spelen liever op gras. Be Quick is denk ik de favoriet, maar wij hebben gisteren ook een goede pot gespeeld.”

Be Quick 1887-SC Loppersum 2-0

25. Lanjouw 1-0, 85. Dollenkamp 2-0.
Scheidsrechter: Aartsen.
Toeschouwers: 200.

Franse vedettes maatje te groot voor de Belgen

Afgelopen woensdagavond begon het EK-kwalificatietoernooi voor landen met spelers jonger dan negentien jaar. In Assen nam Frankrijk het op t...