donderdag 10 maart 2022

Galavoorstelling SC Lutten tegen Koekangers

Gisteravond liet SC Lutten een fantastische opvoering zien: een galavoorstelling op eigen veld tegen Vitesse’63 dat na de 5-0 overwinning is ingehaald. De club uit Overijssel is nu derde en Er was immers zeer goed voetbal te zien; voetbal van tweede klasseniveau tegenover een bijzonder matig Vitesse’63. De club uit Koekange stond erbij en keek ernaar toen de voetbalmachine met het hoofdveld naast de wigwams van Attractiepark Slagharen op gang kwam.

‘Forza Lutten’ staat er achter een van de doelen en ook op de tribune op het prachtige sportpark waar ook EMMS uit Slagharen speelt. Dat ‘forza’ was dus niet nodig, want het ging van een leien dakje. Na de 1-0 door middenvelder Ronald Kosse ging het pas echt lekker. De ervaring gaf ook de doorslag: het duo David Koopman en Jan van den Berg (samen 68 jaar oud) waren ‘bloedjelink’ en de verdediging van de Koekangers had er geen antwoord op. Het ging op een gegeven moment heel ra: een voorzetje vanaf links, een combinatie vanaf het middenveld en een mooie individuele actie, het kon allemaal in Overijssel. Dan de goals: Van den Berg de 2-0 in de 36ste minuut en dan twee keer om de twee minuten een goal: eerst Koopman en de vierde goal was van Fons Veltink.

Voor de bezoekers was het avondje Lutten al verpest. Ze hadden er vast geen zin meer in, maar hoopten nog op een aansluitingstreffer of meer. Het zat er niet in. De ploeg was trouwens wel gewoon compleet, hoewel het spel anders deed vermoeden. SC Lutten was gewoon bijzonder sterk en Vitesse’63 had er geen antwoord op. Zo ging het ongeveer. En dan ook nog eens een cruciale goal vlak na het begin van de avond. De sterke linksbuiten David Koopman schoot hem er maar in. Zijn vervanger Thijs Bruggink kon het halve dozijn volschieten, maar verzaakte vanaf de stip.

Daar bleef het ook bij. Niets op af te dingen. Ook niet op de scheidsrechter. De man durfde te fluiten, in te grijpen, te laten gaan en op het kunstgrasveld verder te gaan toen een deel van de lichtinstallatie een kwartier voor tijd uitviel. Daar gebeurde niet veel meer. Voor SC Lutten is het zonde dat ze te ver van de koploper af staan, maar als dit team altijd zo speelt slaan ze in de tweede klasse een heel goed figuur.

 SC Lutten-Vitesse’63 5-0
19. Kosse 1-0, 36. Van den Berg 2-0, 38. Koopman 3-0, 40. Veltink 4-0, 49. Koopman 5-0.
Toeschouwers: 50.
 

Franse vedettes maatje te groot voor de Belgen

Afgelopen woensdagavond begon het EK-kwalificatietoernooi voor landen met spelers jonger dan negentien jaar. In Assen nam Frankrijk het op t...