woensdag 5 oktober 2022

HHC Hardenberg verzaakt koppositie te pakken

Afgelopen avond had Tweede Divisionist HHC Hardenberg dé kans alleen aan kop te gaan in de Tweede Divisie. De Overijsselers speelden op eigen veld tegen het Amsterdamse AFC en kwamen niet verder dan 0-0. Er zat meer in, want na rust waren de Hardenbergers dicht bij de voorsprong.

Erwin van Oosten en Pascal Diender, de trainers van de oranjehemden, waren na afloop natuurlijk niet blij met het resultaat en konden het zichtbaar niet geloven dat er geen bal achter de Amsterdamse goalie was gegaan.  Op één keer na dan, want Pascal Mulder zorgde daarvoor. Zijn treffer werd wegens buitenspel geannuleerd en dus moesten de gastheren het nog maar eens proberen. Het was al in het laatste deel van de wedstrijd, daar waar er al kansen genoeg waren geweest. AFC-keeper Gijs van Zetten keepte een prima pot en was vaak ook een sta-in-de-weg voor de Hardenbergers die voor rust ook al van zich deden spreken. Toen nog in mindere mate dan in de tweede helft, maar duidelijk was dat ze net even beter waren.

,,In de tweede helft waren we veel beter”, zei Van Oosten die onlangs zijn UEFA-A-diploma haalde. ,,We hadden voor rust trouwens een penalty moeten hebben. Ja, er zat veel meer in”, zo sprak de teleurgestelde Van Oosten. Zijn ploeg staat nu samen met Quick Boys aan de leiding. Negentien punten uit negen wedstrijden hebben beide kemphanen. Daarachter zit het dicht bij elkaar en er zijn al veel verliespunten geleden, maar dat is wel een beetje Tweede Divisie eigen: een sterke competitie waarin de kampioen niet veel voorsprong op de nummer twee zal hebben en een degradant relatief veel punten zal halen.

Daar is het Van Oosten en de zijnen niet om te doen; voor hen telt de titel. Het kan, maar dan moet er wél voor worden gezorgd dat er minder ruimte op het middenveld wordt weggegeven en af en toe wil een aanvaller nog wel eens gaan pingelen. Op dit niveau kan dat niet, want dat wordt door een goede ploeg genadeloos afgestraft. AFC zat er namelijk een paar keer goed tussen, maar de sterke achterhoede van HHC Hardenberg stond als een huis. Ook ex-prof Melvin Platje kwam er niet door. Dat zegt wel iets.