zaterdag 15 oktober 2022

Het loopt nog steeds niet bij Hoogezand

Het is Hoogezand niet gelukt een stap richting de subtop van de zaterdag eerste klasse te maken; op eigen veld werd met 3-1 van vv Groningen verloren. Halverwege de wedstrijd was het duel al beslist, want de Stadjers leidden op dat moment met 3-0.

Op de uitslag valt helemaal niets af te dingen, hoewel de gasten er nog wel een paar hadden kunnen maken. Hoogezand was gewoon niet goed genoeg en dat bleek vooral in de eerste helft toen de Groningers wel heel gemakkelijk konden scoren: de linies stonden veel te ver uit elkaar, er werd op één lijn verdedigd en het tempo lag veel te laag. ‘vvG’ was een duidelijke maat te groot, kon naar hartenlust combineren en kwam door de jonge Sem Folkerts gemakkelijk op een 2-0 voorsprong. Er waren nog geen twintig minuten gespeeld en dus vond Hoogezand-trainer Germain Beck het tijd om in te grijpen: sterkhouder Robert Hamming werd ingebracht en moest als slot op het middenveld gaan fungeren en proberen de aanvallen van de bezoekers te isoleren. Het liep iets beter, maar net na het half uur volgde de derde goal. Wel of geen buitenspel. Cass Pinas scoorde onder toeziend oog van oud-Donar-trainer Glenn Pinas die trots kon zijn.

Tot aan de rust bleef de 0-3 stand staan en was het treurig om te zien hoe Hoogezand tegen zichzelf voetbalde. De ijzersterke spits Heine Uuldriks zat in de tang bij Danny Harms en Youri ter Arkel en Haaye Feenstra zat overal tussen en op heel slimme momenten volgde een belangrijke pass op de voorwaartsen: het vat de eerste helft wel zo’n beetje samen.

In de tweede helft liet vv Groningen de teugels duidelijk vieren en geloofden ze het wel. Hoogezand speelde wel beter dan voor rust, maar werd nooit echt gevaarlijk. Er was geen doorkomen aan en dus loerden de stad-Groningers op de counter. Zonder succes overigens, maar het deerde hen niet; ze zaten op rozen, ook al scoorde Julian Fluks zes minuten voor tijd nog de 1-3. Het was enkel voor de heren statistici van belang.

Trainer Germain Beck van de Hoogezandsters: "We hebben in de eerste helft slecht verdedigd. De tweede helft waren we beter, maar ja 3-0 achter. Toen hadden we ze continue onder druk."

Jouke Faber, trainer van vv Groningen: "We waren beter, maar hadden in de omschakeling meer goals moeten maken. Hoogezand was gevaarlijker in standaardsituaties. We wisten ook dat ze de lange bal wilden spelen waarbij ze hoopten dat de bal goed zou vallen. Na rust waren we in balbezit te slordig."